Er zijn steeds zes disciplines die moeten afgewerkt worden. Er zijn dus zes medailles te verdienen met een zevende die de totaalscore omvat, de overall medaille.

Jef Vandecasteele, Henri Boone, Lowie Bouvijn, Elke Verhasselt en Rani Coppejans konden zich in extremis nog selecteren voor het Open Tournament na een minder Belgisch Kampioenschap. Maar dat ze het wel degelijk in zich hebben toonden ze op internationaal gebied. Met maar liefst drie gouden en één zilveren medaille op de events stonden ze meer dan verdiend op de eerste plaats overall. Overall goud meenemen naar huis is iets waar ook de Denen, Portugezen en Hongaren van droomden maar het goud komt terug naar Deinze.

Het meisjesteam met Liese Bouvijn, Fien Cocquyt, Joyce Devolder, Velika De Jaegher en Ana Decoster namen de dag erna deel aan het Europees Kampioenschap. Soms heb je van die dagen waar alles net niet goed genoeg verloopt. Als je dat tegenkomt op een EK met een sterk deelnemersveld, dan moet je je terechte ambitie opbergen. Het vele werk werd niet beloond met de verhoopte medailles. Het werd een tiende plek op het EK.

Het open team met Tim Van de Walle, Rogier De Boever, Floor Degraeve en Jodi Devolder vertrok ook met veel ambitie naar het EK. Alle skippers hadden er een goede voorbereiding op zitten en dan weten ze dat alles mogelijk is. Het eerste onderdeel is steeds hun moeilijkste, de speed in single rope, maar daarna pakten ze wel drie gouden medailles en twee bronzen stuks. Overall stonden ze te glunderen op de zilveren plaats. Meer dan verdiend keren ze als vice-Europees kampioen terug naar Deinze. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio