Update

Huiskamervertelling bij Lutgart en André

Huiskamervertelling bij Lutgart en André

Fred Versonnen Foto: Fred Versonnen

Zulte - De gemeente Zulte biedt dit najaar opnieuw huiskamervertellingen aan volgens de beproefde maar unieke formule. Gastvrije Zultenaars stellen hun woning open en ontvangen verteller en publiek. Vertellers met pit laten de aanwezigen kennis maken met de kracht van het vertellen. Sommige vertellers putten uit het rijke Vlaamse verleden, of halen de mosterd uit vreemde culturen, anderen laten hun verbeelding de vrije loop of brengen een geschreven woord tot leven. De spits wordt afgebeten door Lutgart en André. Zij ontvangen op donderdag 24 augustus in hun huis in Machelen Fred Versonnen met zijn programma 'Fred, alias Schobbejak, vertelt'.

Fred Versonnen houdt van verhalen. Het vertellen begon voor hem lang geleden met luisteren aan de keukentafel. Luisteren en daarna vertellen. Hij houdt ervan om de verhalen te horen, te lezen, te schrijven, te verzamelen en vooral te vertellen. Gaandeweg sprokkelde hij een hele verzameling vertellingen bijeen. Zo put hij nu uit een 750-tal verhalen.

Hij was tientallen keren te gast op het Internationale Vertelfestival in Alden Biesen en vertelde in Nederland, Engeland, Ierland, Zweden en Denemarken. Maar uiteraard vooral in Vlaanderen, soms ergens in een holle weg, samen met de eeuwige wind die rimpels trekt in het water…

Bij Lutgart en André kiest Fred de beste verhalen uit zijn uitgebreide repertoire: grappig, spannend, aangrijpend en meeslepend.

Het is een organisatie van de bibliotheek van Zulte en de dienst cultuur van de gemeente. Het gastgezin biedt u een drankje aan tegen kostenvergoeding. De huiskamervertellingen richten zich tot + 12-jarigen.

Praktisch

Wanneer: donderdag 24 augustus 2017 om 20 u

Waar: bij Lutgart en André, Dorpsstraat 75 in Machelen

Toegang: € 5, ter plaatse te betalen.    

Reserveren: telefonisch op 09 243 14 87 of via bibliotheek@zulte.be. Het aantal plaatsen is beperkt. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio