134 per uur op de Staatsbaan

134 per uur op de Staatsbaan

Foto: PN

Deinze / Zulte - Van zaterdagavond tot zondagmorgen vroeg voerde de Politiezone Deinze-Zulte in het kader van de zomer BOB-campagne een verkeersactie tegen alcohol, drugs en overdreven snelheid. Drie controleploegen onderwierpen in het totaal 169 bestuurders aan een controle. Voor 156 chauffeurs vormde dat geen enkel probleem. Zeven bestuurders waren in de alarmfase en kregen een onmiddellijke inning van €179 en drie uren rijverbod. Zes bliezen positief en kregen een proces-verbaal en daar bovenop een rijverbod van 6 uren tot 15 dagen. Van vier van hen werd het rijbewijs ingetrokken.

Er werden ook nog eens op de Tieltsesteenweg in Deinze en op de Staatsbaan in Zulte 179 snelheidscontroles verricht. In Zulte, waar er 70 km/u mag gereden worden, waren er 11 overtredingen. In Deinze waren er dat 35. In Zulte zoefde iemand voorbij de flitscamera tegen 134 km/u. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken.

Er waren ook nog processen-verbaal voor het negeren van een rood verkeerslicht en het rijden met een vervallen rijbewijs en processen-verbaal van waarschuwing voor het niet bij hebben van het rijbewijs of het groene verzekeringsbewijs. Tenslotte waren er nog onmiddellijke inningen voor het niet dragen van de veiligheidsgordel, het rijden zonder verlichting en het rijden over de schuine strepen van het verdrijvingsvlak.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio