Charline De Waele Belgisch kampioen

Tweemaal zilver en eenmaal brons voor Luc Van Asbroeck op EK in Denemarken

De atleten van Atletiekvrienden Olsene waren de voorbije weken bijzonder succesrijk op diverse kampioenschappen en brachten enkele medailles mee naar Zulte. Luc Van Asbroeck nam met succes deel aan het Europees Kampioenschap voor heren + 50j in Aarhus, Denemarken. Op donderdag 27 juli debuteerde Luc met een vierde plaats op de 10.000 m. Op de daarop volgende zondag behaalde hij, op een zwaar, modderig parkoers en bij onweer, stortregen en stevige wind, zilver op de cross country. Vorige donderdag werd het dan ook nog eens brons op de 5.000 m met een nieuw clubrecord. Zondag stond de halve marathon op het programma voor Van Asbroeck. Hij deed het weer uitstekend en behaalde zilver met een heel knappe tijd.

Op de pistemeeting van 1 augustus in Oudenaarde werd Judith Demets, bij de meisjes scholieren, tweede op de 1.000 m. Bij de dames masters was haar mama Hilde Lauwers op de 300 m tweede. Bij de heren masters was vader Paul Demets vierde op de 1.000 m.

De Pelikaanrun over 5 km in Ename werd bij de dames Alle Categorieën gewonnen door Hilde Vanhessche. Bij de heren AC eindigde Kristof Reynvoet als elfde en Pascal Meirlaen als twaalfde. Mathieu Lazou was bij de heren AC zevende op de 10 km.

Zaterdag richtte AV Lokeren in Lokeren het Belgisch Kampioenschap 10km op de weg in. Charline De Waele werd bij de dames + 65j nationale kampioene.  Bij de dames + 50j was Carline Deseyn, recent hersteld van een vrij zware polsbreuk, knap derde en veroverde dus brons.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio