Knack Wandeldag in Machelen

Knack Wandeldag in Machelen

Foto: Eddy Lefevre

Zulte / Deinze - Magazine Knack organiseert zijn Knack Wandeldag op zondag 24 september 2017 in Machelen. De wandeling gaat van start in het Roger Raveelmuseum.

Je ontdek de mooiste kunstzinnige plekjes van de Oost-Vlaamse Leiestreek en wandelt in het spoor van de vele kunstenaars die geïnspireerd werden door de Leie en de pracht van het Leielandschap. De perfecte combinatie van wandelen en kunst. Bovendien word je vergast op enkele leuke extra’s en kan je onderweg regelmatig stoppen voor een lekker tussendoortje.

De start vindt plaats in het Roger Raveelmuseum, gewijd aan Machelens bekendste inwoner. Op 24 september loopt hier ook de tijdelijke tentoonstelling ‘Dan Van Severen & Philip Van Isacker: schilderen, tekenen, beeldhouwen’. Voor of na je bezoek aan het museum verken je de omgeving van Machelen-aan-de-Leie en van Gottem en Grammene, twee deelgemeenten van Deinze.

Afstanden

Je hebt keuze tussen twee routes. Bij de korte route van ongeveer 4 km wandel je de Roger Raveel wandelroute. Je ontdekt mooie natuur en het oeuvre van Raveel in Machelen-aan-de-Leie. Bij de uitgebreide route van ongeveer 10 km combineer je de Roger Raveel wandelroute met de Vlasroters wandelroute in vlassersdorpen Gottem en Grammene.

Haltes

Er zijn verschillende stops voorzien, zoals het kunstatelier van Martin Wallaert, koffieterie Het Verschrikkelijke Zoete Leven en, enkel op de uitgebreide route, Brouwerij Sint Canarus. Onderweg word je vergast op leuke extra’s.

Parkeren

Parkeren kan aan de voorzijde van het kampeerautoterrein in de Leihoekstraat, naast huisnummer 6, in Machelen. Er is ook parking aan en recht tegenover de gemeentelijke accommodatie Guldepoort, Dorpsstraat 46 in Machelen. Er zijn een aantal parkeerplaatsen aan de zijkant van het Roger Raveelmuseum, ter hoogte van Kloosterstraat 3 in Machelen. Tenslotte kan het ook aan het voetbalveld van Eendracht Machelen, Petegemstraat 10, in Machelen. Alle plaatsen zijn op wandelafstand van het Roger Raveelmuseum.

Praktisch

Wanneer: Zondag 24 september met start tussen 11 u en 14 u.

Waar: Start in het Roger Raveelmuseum, Gildestraat 2-8, Machelen-aan-de-Leie

Prijs: € 5 voor Knackabonnees of  € 8 voor niet-abonnees. Gratis voor kinderen onder 12 jaar. In deze prijs zijn het bezoek aan het Raveelmuseum en de extra’s inbegrepen.

Inschrijven: Op voorhand inschrijven is verplicht. Het aantal inschrijvingen is beperkt. Inschrijven kan tot 20 september op www.knack.be/wandeldag

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio