Kunstzomer in Zulte

Kunstzomer in Zulte

Werk van Nathalie Delombaerde is te bewonderen in Leerlooierij Altan in Zulte. Foto: www.toerisme-leiestreek.be

Zulte - Elk jaar stellen beloftevolle kunstenaars hun werk tentoon tijdens de Kunstzomer Leiestreek, een organisatie van Toerisme Leiestreek en vzw Ont-dekking-s-rijzen. In 2017 nemen er een vijftigtal kunstenaars deel. De hele zomer door tonen zij hun werk gratis in 11 steden en gemeenten: Roeselare, Deerlijk, Vichte, Ingooigem, Tiegem, Zulte, Machelen-aan-de-Leie, Lendelede, Lauwe, Menen en Wervik. De Kunstzomer kiest voor unieke locaties zoals de Kazematten in Menen, Kasteel Dassonville in Lendelede en Leerlooierij Altan in Zulte. Ook in 2017 neemt de gemeente Zulte graag deel aan de Kunstzomer Leiestreek, die hier loopt van 20 augustus tot 10 september.

In Huis De Leeuw in Machelen kan je werk van Jessy Vandenbroucke (fotografie), Luc Bracke (fotografie), Christien Dutoit (beeldende kunst) en Christine Claerhout (keramiek) gaan bewonderen op zondagen 20 en 27 augustus en 3 en 10 september en ook op zaterdag 2 september, telkens van 14 tot 18 u.

In Het Biechtstoeleke in Machelen toont Martin Wallaert zijn schilderijen op zaterdag 2 september – en zondagen 20 en 27 augustus, 3 en 10 september, telkens van 14 tot 18 uur.

In Leerlooierij Altan, in de Looierijstraat in Zulte, is er werk te bewonderen van Dirk de Keyzer (beeldende kunst), Nathalie Delombaerde (beeldende kunst) en Martin Wallaert (schilderijen) op zondagen 20 en 27 augustus, 3 en 10 september, telkens van 14 tot 18 uur.

Tijdens Kunstzomer Leiestreek 2017 kan je eveneens de permanente kunstcollecties gaan bekijken in de bekende musea van de Leieregio. Sommige van de musea bieden gratis toegang of u krijgt een korting op het ingangsticket, meer informatie: www.toerisme-leiestreek.be/nl/kunstzomer.

Traditioneel is dat Kunstzomer elk jaar een goed doel steunt. Voor de editie 2017 is gekozen voor wetenschappelijk onderzoek naar de erfelijke ziekte mucoviscidose of muco. Op verschillende locaties worden kunstwerken geveild waarvan de opbrengst integraal naar het onderzoek gaat. 

Alle praktische info kan je nalezen in de programmabrochure, die verkrijgbaar is bij de diensten voor toerisme in de Leiestreek of op de website van Toerisme Leiestreek.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio