VIDEO. Het Festival van Vlaanderen tweede keer in Machelen

VIDEO. Het Festival van Vlaanderen tweede keer in Machelen

Ensemble Apotheosis Foto: www.zulte.be

Zulte - Het Festival van Vlaanderen maakt al meer dan vijf decennia lang jong en oud warm voor klassieke muziek. Als infrastructuur voor deze muzikale evenementen biedt het architecturaal erfgoed van Vlaanderen daarbij bijzonder veel mogelijkheden. Voor de tweede keer komt het Festival terug naar Zulte. De Sint-Michiels-, Cornelius- en Ghislenuskerk in Machelen is daarvoor het gedroomd decor. Het Ensemble Apotheosis zal op vrijdagavond 22 september 2017 dankbaar gebruiken maken van de uitstekende akoestiek van de parochiekerk van Machelen.

Het Festival van Vlaanderen 2017 in Zulte

Na de succesvolle start vorig jaar, organiseert de gemeentelijke Cultuurraad Zulte voor de tweede keer een concert in het kader van het Festival. Met dit initiatief wil de Cultuurraad het culturele aanbod in de gemeente verder versterken in een segment van de cultuurbeleving dat niet door de eigen Zultse cultuurverenigingen wordt gedekt.

Ensemble Apotheosis

Het Ensemble Apotheosis is een vocaal-instrumentaal collectief onder leiding van klavecinist-dirigent Korneel Bernolet. Hun doel is het herscheppen van muziek, van de barok tot de romantiek, met al het mogelijke respect en de kennis van de historische uitvoering. Musicologisch onderzoek is eerder hun uitgangspunt, muzikale experimenten vormen daarbij het middel bij uitstek.

Apotheosis werd opgericht in 2011 als een laat-barok kwartet. Hun debuut in Vlaanderen leidde al snel tot successen in Nederland en Frankrijk. In 2012 studeerden ze cum laude af aan het conservatorium van Antwerpen, divisie kamermuziek, met een programma van klavecimbelmuziek. Ensemble Apotheosis werd geboren als dynamisch collectief met historische instrumenten. Het brengt een repertoire variërend van kamermuziek tot vocale solisten gedirigeerd vanop het klavecimbel of de pianoforte. Zij brengen werk van J.P. Rameau, J.S. Bach, G.F. Händel en L Weckbacher.

Uitvoerders: Korneel Bernolet, harpsichord solo & leider, Annelies Decock, violin, Sien Huybrechts, traverso en Mathilde Vialle, gamba.

Praktisch

Wanneer: vrijdag 22 september 2017 om 20 u, deuren open om 19.30 u.

Waar: parochiekerk van Machelen

Toegang: €15 in voorverkoop, €18 aan de deur

Kaarten: verkrijgbaar via het online ticketing systeem op de website van Cultuurraad Zulte www.cultuurraadzulte.be of aan de balie van het gemeentehuis in Olsene, de balie van de bibliotheek op het Gaston Martensplein in Zulte en Dagbladhandel Dimitri, Kloosterstraat 3 in Machelen.

Meer info: via cultuur@zulte.be of tel. 09 243 14 21

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio