Astene Feest! bundelt krachten voor de kermis in Astene

Astene Feest! bundelt krachten voor de kermis in Astene

Het feestcomité 'Astene Feest'. Foto: LEZ

Deinze - Traditioneel viert Astene zijn najaarskermis in het weekend van de derde zondag van oktober. Verscheidene verenigingen organiseren dat weekend activiteiten en de Nieuwstraat wordt vrijgehouden voor kermisattracties. Woensdagavond werd het nieuwe feestcomité “Astene Feest” voorgesteld, dat alle activiteiten zal koppelen en zo een echt kermisweekend organiseert.

“Er waren al altijd veel activiteiten tijdens de oktoberkermis in Astene”, zegt nieuwbakken voorzitter Rutger De Reu, “maar de laatste jaren werkten de verenigingen wat naast elkaar. Er was geen globaal programma van de kermis en onze inwoners wisten dus niet altijd wat er wanneer te doen was. Daar gaan we nu verandering in brengen.”

De editie van 2017, van vrijdag 13 tot maandag 16 oktober, zit boordevol activiteiten. Er is een kunstentoonstelling op vrijdag, een snoepworp, veldrijden, spokentocht op zaterdag en zondag zijn er na het eetfestijn volkspelen en randanimatie tijdens de kermis. Op maandag sluit de kermis traditioneel met Den Dienst en de Weging op den Baskuul.

“In eerste instantie werden alle organiserende verenigingen bij elkaar gebracht en hebben we een echt kermisprogramma kunnen samenstellen. De vertrouwde activiteiten gaan dus zeker niet verloren. Maar we trachten alles wat op elkaar af te stemmen en, belangrijker, begin oktober krijgt elke inwoner van Astene een handige programmabrochure met alle activiteiten. Op die manier ondersteunen we elke vereniging die iets organiseert tijdens onze kermis.”, besluit Rutger De Reu.

Wie zelf nog activiteiten organiseert of wil aansluiten bij Astene Feest! mag contact opnemen met Rutger De Reu via tel. 0473/56.45.48.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio