VIDEO. Verhalen over de liefde en andere dwaze dingen

VIDEO. Verhalen over de liefde en andere dwaze dingen

Foto: Youtube

Zulte - De gemeente Zulte biedt dit najaar opnieuw huiskamervertellingen. Gastvrije Zultenaars stellen hun woning open en ontvangen verteller en publiek. Vertellers met pit laten de aanwezigen kennis maken met de kracht van het vertellen. Sommige vertellers putten uit het rijke Vlaamse verleden, of halen de mosterd uit vreemde culturen, anderen laten hun verbeelding de vrije loop of brengen een geschreven woord tot leven. De spits werd in augustus afgebeten door Lutgart en André in Machelen. Zij ontvingen bij hen thuis Fred Versonnen. De tweede sessie heeft plaats op donderdag 14 september bij Goedele en Hans in de Nachtegaalstraat in Zulte. Isabelle Desegher komt daar verhalen vertellen over de liefde en andere dwaze dingen.

Over de liefde en andere dwaze dingen

‘De liefde’ inspireert Isabelle Desegher. Zij vertelt over de liefde in al haar kleurrijke facetten. Kussende kikkerlippen, nimfen die je om de tuin leiden, twijfelwijfjes, een winkel vol borsten en billen. Van kalverliefde bij pubers tot oma's en opa’s die tintelen in de kou. Ze vertelt over liefde die onder je huid kruipt, die raast in je hoofd en hart. De liefde houdt er lelijk huis, draait je binnenstebuiten en laat je alle hoeken van de kamer zien.

Laat je op hol brengen, laat vlinders in je buik los en laat je ontvoeren tijdens deze hartverwarmende avond over de liefde en andere dwaze dingen

Isabelle Desegher, alias de Vertelf, sprokkelt sprookjes. Soms vindt ze er eentje in haar eigen straat, heel af en toe onder een steen en soms zelfs wanneer ze haar neus snuit. Maar meestal zitten ze gewoon tussen haar krullen. Ze vertelt vaak zelfverzonnen verhalen uit een lang vergeten land vol poëzie waar niets is wat het lijkt en waar humor aan de bomen groeit. Met tinteltenen en wapperhanden ontvoert Isabelle groot en klein naar het eind van de wereld. Heen en terug.

Het is een organisatie van de bibliotheek van Zulte en de dienst cultuur van de gemeente. Het gastgezin biedt u een drankje aan tegen kostenvergoeding. De huiskamervertellingen richten zich tot +12-jarigen.

Praktisch

Wanneer: donderdag 14 september 2017 om 20 u

Waar: bij Goedele en Hans, Nachtegaalstraat 118 in Zulte

Toegang: € 5, ter plaatse te betalen.    

Reserveren: telefonisch op 09 243 14 87 of via bibliotheek@zulte.be. Het aantal plaatsen is beperkt. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio