BECLUMA viert 30-jarig bestaan

BECLUMA viert 30-jarig bestaan

Op de foto herken je van links naar rechts de raadsleden Roland Vandewalle en Geert De Blancq, de nieuwe voorzitter Filip t'Kindt, uittredend voorzitter Guido De Clercq, vice-voorzitter Christian Vaneeckhoute en secretaris Hugo De Pourq. Foto: Eddy Lefevre

Zulte - In Machelen is het weer eens feest. Deze keer zorgt daarvoor de lokale beleggingsclub, kortweg BECLUMA genaamd, want zij vieren dit jaar haar 30-jarig bestaan. Opgericht in september 1987 heeft deze club van enthousiaste vrienden de financiële knepen van het vak gaandeweg geleerd en met succes toegepast. Niettegenstaande hoogtes en laagtes in de financiële conjunctuur heeft deze club alle stormen weten te doorstaan en haar aantrekkelijkheid behouden. Ter gelegenheid van dit jubileum nam Guido De Clercq na 16 jaar afscheid als voorzitter op de startvergadering in oktober. Hij wordt opgevolgd door Filip t’Kindt.

‘Vandaag telt de club een vijftigtal leden en beheert ze een gezamenlijk vermogen dat gevormd wordt op basis van de éénmalige toetredingssom van ieder lid. Leden van het eerste uur kunnen ondertussen bogen op een rendement van bijna 6 maal de oorspronkelijke inzet. Ook dit jaar heeft de portefeuille een winst behaald 13,75 % tegenover vorig jaar. We kunnen dus best wel spreken van een  mooi verhaal,’ vertelt de fiere afscheidnemende voorzitter Guido De Clercq. Gedurende 16 jaar stond hij aan het hoofd van de bestuursraad en heeft hij de club in moeilijke momenten doorheen de woelige wateren geleid. Het is dan ook met trots dat hij afscheid kan nemen van dit juweel om het vervolgens door te geven aan zijn opvolger Filip t’Kindt.

Gepeild naar de succesformule van deze club verklaart de nieuwe voorzitter dat er in de financiële wereld geen succesformule bestaat: ‘ Het toepassen van gezond financieel beheer waarbij buitensporige risico’s worden vermeden vormt de basis,’ verduidelijkt hij. Of hij geen schrik heeft om deze track record te kunnen volhouden? ‘Een groep van gelijkgestemde en gemotiveerde leden is het belangrijkste kapitaal van de club. Hun diverse inzichten, ervaringen en kennis vormen een groot potentieel waaruit de club kan putten. Iedere belegger met ervaring weet dat er financiële hoog- en laagconjunctuur bestaat, maar het dynamisme in de groep zou moeten helpen de resultaten uit het verleden te evenaren of zelfs te verbeteren. Bovendien zijn we bijzonder verheugd dat de inspanningen uit het verleden om jongere leden aan te trekken zijn vruchten begint af te werpen. We hopen dat dit een aanzuigeffect kan creëren om op die manier verzekerd te zijn van opvolging binnen, wie weet, nog eens 30 jaar’

Geînteresseerden kunnen steeds vrijblijvend enkele vergaderingen van de club bijwonen. Deze vinden in principe plaats elke eerste maandag van de maand om 20.30 u stipt in de zaal “De Tuinkamer”, Dorpstraat 67 in Machelen.

Voor vragen of bijkomende inlichtingen kan je steeds terecht op het emailadres beleggersclubmachelen@gmail.com.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio