Dag van de Veiligheid in Deinze

Dag van de Veiligheid in Deinze

Het team van brandweer en politie dat de Dag van de Veiligheid organiseert, met rechts burgemeesters Vermeulen van Deinze en Lagrange van Zulte. Foto: Eddy Lefevre

Deinze - De politiezone Deinze-Zulte, de brandweer, het Rode Kruis, het ziekenhuis: ze zijn één voor één onmisbaar om de veiligheid van ieder van ons te garanderen. Om deze hulpdiensten eens extra in de kijker te zetten, wordt op zondag 8 oktober, van 10 tot 17 u, de “Dag van de Veiligheid” georganiseerd in de Stadionlaan in Deinze.

Demonstraties

Van 10 u tot 17 u zetten zowel de brandweer als de lokale politie hun deuren open voor het grote publiek. Geïnteresseerde burgers kunnen zowel in de brandweerkazerne als in het politiecommissariaat een rondleiding krijgen. Er zullen in en rond het gebouw verschillende activiteiten te beleven zijn.

De voertuigen en het materiaal van brandweer en politie zullen te bezichtigen zijn en er worden rondritten georganiseerd. De bezoekers kunnen eveneens verschillende demo’s verwachten zoals: de bevrijding van een gekneld persoon, een frietketelbrand, geweldbeheersing, een hondendemonstratie, reanimatietechnieken of een tuinhuisbrand.

Leger en Rode Kruis

Defensie komt langs met zijn rekruteringsbus, het Rode Kruis zal aanwezig zijn met onder andere ziekenwagens, infostands en een commandovoertuig van het snel interventieteam. Waaghalzen kunnen plaats nemen in een tuimelwagen die een over-kop-ongeval simuleert. Daarnaast is er ook een virtual reality bril aanwezig die een dode hoek ongeval simuleert.

Er is een stand rond diefstalpreventie en de mogelijkheid tot fietsgravering. Verder loont ook een bezoek aan de infostand van Drugpunt, Childfocus, Zeppe & Zikki en tal van andere partners zeker de moeite.

Voor de kinderen

Kinderen kunnen hun fietskunsten demonstreren op de behendigheidspiste, zich uitleven op één van de springkastelen of hun schietkunsten demonstreren bij de lasershoot. Daarnaast kunnen ze zich bij goed weer even brandweerman wanen in het schuimbad of bij het blussen van een huisje met water.

Ziekenhuis

Ook de spoeddienst van het Sint-Vincentiusziekenhuis is aanwezig met een infostand. Daar kan je heel wat meer vernemen over het triagesysteem op de afdeling, de werking van de spoedopname en van het pit -ambulance-systeem binnen de dienst 112. Het zorgberoep zit weer helemaal in de lift en ook daarover vind je bij hen de nodige informatie!

Terreurniveau 3

Momenteel bevinden we ons nog steeds in terreurniveau 3. Dat wil zeggen dat een extreme waakzaamheid gehandhaafd moet worden. Er zullen twee controleposten worden opgezet, één aan de kant van de brandweer en één aan de kant van de politie. De bezoekers wordt aangeraden grote handtassen en rugzakken thuis te laten om de wachttijden te beperken. Iedereen zal aan een controle onderworpen worden en een toegangsbandje ontvangen. Daarna kan je de hele dag vrij rondlopen op de site en genieten van een dag vol plezier.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio