Feestweekend voor 6 jaar Letters & Co

Feestweekend voor 6 jaar Letters & Co

Stefan Hertmans is te gast op zondagmorgen bij Letters en Co. Foto: rr

Deinze - Het is feest bij Lies en Chris van boekhandel Letters & Co. Een heel weekend lang vieren zij immers hun zesde verjaardag. Op donderdagavond, vrijdagavond, zaterdagnamiddag en zondagmorgen en –namiddag komen telkens markante figuren uit de wereld van het boek langs in de boekhandel met als adres: Markt 1 in Deinze.

Donderdag: Matthias M.R. Declercq interviewt Zita Theunynck over ‘Het wordt spectaculair. Beloofd.’

Op donderdagavond 19 oktober komt het jonge literaire talent Zita Theunynck haar debuutroman 'Het wordt spectaculair. Beloofd.' voorstellen, barstensvol rake dialogen, fijne humor en melancholische observaties. Zita wordt geïnterviewd door Matthias M.R. Declercq, auteur van het succesvolle boek 'De Val'.

“Een goeie roman schrijven is op een surfplank een moeras oversteken, in een kano de Veldstraat afvaren, vanuit het zwarte gat de zon van dichtbij zien opgaan. Zita Theunynck heeft met haar debuutroman de surfplank gevonden, de kano ontdekt, en de zon bekeken,” Aldus Herman Brusselmans.

Het begint om 20 u. De toegang is gratis, maar wel graag je aanwezigheid bevestigen via boek@lettersenco.be.

Vrijdag: Koen Peeters over 'De Mensengenezer'

Een verdwijnend boerenbestaan, een koloniaal en schuldbeladen verleden en in het menselijk hart een rusteloos verlangen naar het onbekende. In ‘De Mensengenezer’ vertelt Koen Peeters hoe de West-Vlaamse boerenzoon Remi, achtervolgd door ontembare dromen en stemmen, de ouderlijke boerderij ontvlucht, intreedt in een streng klooster en uiteindelijk in Congo belandt.

Op vrijdagavond 20 oktober om 20 u komt Koen Peeters spreken over dit stilistisch fonkelend boek, dat een rijke en complexe geschiedenis evoceert én bovendien op de shortlist van de ECI-literatuurprijs prijkt. De toegang is gratis, maar wel graag inschrijven via boek@lettersenco.be.                           

Zaterdag: Iedereen talent!

Ben jij een bezige bij, een ideeënfontein of een grenzenverlegger? In 'Iedereen talent', een grappig kijk-, lees- en ontdekboek, kom je alles te weten over de verschillende talenten.

Auteurs Luk Dewulf, pedagoog en talentencoach, en Brunhilde Borms, creatieve duizendpoot, komen hun boek zaterdagnamiddag om 15 u voorstellen. Iedereen is welkom: kinderen (vanaf 6 jaar), hun ouders, leerkrachten, opvoeders en begeleiders. De toegang is gratis, maar nu ook graag je aanwezigheid bevestigen via boek@lettersenco.be. Voor elk kind is er een verrassing voorzien.

Zondagvoormiddag: Stefan Hertmans                               

Met literaire meesterwerken als ‘Naar Merelbeke’, 'Oorlog en Terpentijn' en ‘De Bekeerlinge’ hoeft het niet meer gezegd dat Stefan Hertmans één van de grootste Belgische schrijvers van deze tijd is. Een historische grondlaag wordt in zijn werken steeds gecombineerd met een weldoordachte, actuele thematiek. Om 11 u gaat Yves Van Durme in gesprek met hem. Toegang  gratis, maar ook nu weer graag inschrijven via boek@lettersenco.be.

 Zondagnamiddag: Koffie en gebak met winnaar/winnares Bake Off Vlaanderen

Op zondagnamiddag 22 oktober om 15 u komt de winnaar/winnares van Bake Off Vlaanderen op bezoek. Wie dat is, kan nu nog  niet worden prijsgeven. Naast het algemene Bake Off-receptenboek verschijnt binnenkort ook het boek van de winnaar/winnares, met tips en recepten van zijn/haar favoriete taarten, koekjes, brood en andere baksels. Ee, cadeautip voor de feestdagen, zeker met een persoonlijke boodschap erin.

Na een korte voorstelling van het boek kan je genieten van gebak dat de winnaar/winnares speciaal gemaakt heeft ter ere van het feestweekend van Letters & Co. Graag ook nu weer je aanwezigheid bevestigen via boek@lettersenco.be.

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio