FOTO. Tentoonstelling Provinciale Prijs Beeldende Kunst 1997 – 2017 in Raveelmuseum

Zondagmorgen opende conservator Piet Coessens plechtig de overzichtstentoonstelling ‘Provinciale Prijs Beeldende Kunst 1997-2017’, met werk van de laureaten van de voorbije jaren. De tentoonstelling loopt tot 11 februari 2018. De provincie Oost-Vlaanderen nam in 2014 het Roger Raveelmuseum over van de Stichting Roger Raveel. Vanaf 2018 wordt het museum beheerd door de Vlaamse overheid. Deze tentoonstelling is de laatste onder het beheer van de provincie.

Praktisch

Wanneer: tentoonstelling van 22 oktober 2017 tot 11 februari 2018

Waar: Roger Raveelmuseum Gildestraat 2-8, Machelen

Openingsuren: woensdag, donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 17 u. Gesloten op maandag en dinsdag en van 24 december 2017 tot 2 januari 2018

Meer Info: tel. +32 (0)9 381 60 00 en www.rogerraveelmuseum.be

Steven Baelen

Steven Baelen tekende vier weken lang met houtskoolkrijt op de wanden van de voormalige Mariakapel in de Leihoekstraat in Machelen, achter het Raveelmuseum. Geïnspireerd door een vroeg werk van Raveel, ‘Tafeltje met cactus’ (1951), nam de kunstenaar een serie kleine tekeningen van zijn directe omgeving mee naar Machelen. Elementen uit deze tekeningen verwerkte hij tot een organisch gegroeide muurtekening, die verscheidene wanden van de kapel bestrijkt.

Gelijktijdig opent in het Roger Raveelmuseum een kleine presentatie van de drie kunstenaars die deze zomer werkten in SOLO zomerresidentie in de kapel. Steven Baelen toont er de serie tekeningen die de basis vormde van zijn muurtekening in de kapel. Wannes Goetschalckx toont een trailer van de film over het Leiewater dat hij terugbracht naar de bron van de rivier in Lisbourg en D.D. Trans keert terug met enkele ingrepen die hij ontwikkelde gedurende zijn residentie. De presentatie van de SOLO residenten in het Raveelmuseum loopt parallel aan de nieuwe tentoonstelling van het museum, Provinciale Prijs Beeldende Kunst 1997-2017.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio