Column

Schoon Matchke: Gladjes

Schoon Matchke: Gladjes

Yves Van Borm Foto: www.kmskdeinze.be

Deinze - ra', alias Roland Aerssens, stadionomroeper voor SK Deinze, pleegt ook dit seizoen weer voor elke thuismatch van zijn voetbalploeg een column die hij betitelt als ‘Schoon Matchke’. Dit is zijn Schoon Matchke voor de thuiswedstrijd van KMSK Deinze in de eerste klasse van de amateurcompetitie tegen Royal Knokke F.C. op zaterdagavond 18 november om 20 u.

Schoon matchke: Gladjes

Quality time ten huize Van Steenpuiste. De kervelsoep met balletjes van Francine was hemels en de Tequila-muziek klinkt wonderzoet bij de koffie. Het echtpaar geniet van de nieuwe zachte zeteltjes. Het leder is weg. De romantiek is terug. Vanavond komt FC Knokke op bezoek en daar is Yves Van Borm trainer. Yves was voor enkele jaren trainer van SK Deinze en Francine kijkt bijna hysterisch uit naar het weerzien. Zij hield van zijn stijl, zijn charme en ook van zijn spel. Yves wou altijd de schoonheid van voetbal op de mat leggen, een lust voor het oog, de sublieme dribbel, de gladheid van een aanval. Gerard bekijkt een en ander sceptisch. Yves had vooral een kathedraal van een lichaam, weet hij. Het tergen kan beginnen…

  • Schat, ik moe u feliciteren mee den aankoop! Die zetelkes zijn vree geestig veur in te zitten! Gij blijft gebeiteld zitten zeker vandenavond, lekker gezellig een filmke mee Richard Gerenbij vanuit da super fauteuilleken? ’t Zal koud zijn op de tribune, echt waar!
  • Ventje, ge zijt een sloeberke! Ik wil mee! Al was ’t maar veur een lief knipoogske van den Yves. Pas op, ik supportere wel veur de oranjekes hé! Maar ik geef het toe, ik zal wel den dug-out van de bezoekers in de gaten houden. Misschien loop ik hem wel toevallig tegen het lijf, achter de match, hé mijne lieve schat?
  • Let maar op, madammeke! Als uw gedrag grensoverschrijdend wordt, krijgt ge stadionverbod! De stewards van Deinze zijn daar vree streng op! Haha! Grapje, wijveken! We gaan varkenshaasje eten mee Black en Crosswel en spruiten! Ge moogt bij de flamboyante burgemeester van Knokke zitten, Leopold Lippens! Toch ook nie mis?
  • Lach maar, Gerard! Trouwens de Leopold is een charmanten tiep! Diene vent komt altijd uit een dooske ze. Wist gij dat hij geen gsm wil gebruiken? Hij heeft een bakelieten ouden telefoon in zijnen binnenzak, echt waar! Onvoorstelbaar!
  • Jaja, Francine, het biezonderste is da we winnen tegen die strandlopers. Challouk zal wel were scoren! Die doe mij peizen op Nico Vanderdonck, een dribbelkonte. Seg, waarom zit gij uw benen al een half ure te waksen in onze nieuwe zetele?
  • Zoeteken, ik zei het toch al, den Yves houdt van “gladjes”…

Footlunch

KMSK Deinze speelt op zaterdag 18 november om 20 uur een  thuiswedstrijd tegen Royal Knokke F.C. Voor deze wedstrijd wordt een footlunch georganiseerd.  Die wordt verzorgd door De Feestarchitect. Je wordt verwelkomd in de VIP-lounge van KMSK Deinze om 17.45 u met een glaasje cava.

Nadien kan u genieten van een heerlijk menu: Amuse Terrine van ganzenlever, chutney van mango en rozijn – Voorgerecht Lenghaasje, grijze garnalen, tomaat en witte wijnsaus – Hoofdgerecht Varkenshaasje, Cross&Blackwell, spruitjes, spekjes en kroketten – Dessert Creatie van de chef

Het kost €58, receptie inclusief. Een tribunekaart kost € 15.

Inschrijven kan via kathleen@kmskdeinze.be  of info@kmskdeinze.be tot woensdagavond 15 november 2017 om 19 u. Uw plaatsen worden gereserveerd na overschrijving op BE26 0688 9515 5029 met vermelding ‘Footlunch FC Knokke’ en uw naam. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio