‘Verhalen uit de tijd van Gaston Martens’ ter afsluiting van het Gaston Martensjaar

‘Verhalen uit de tijd van Gaston Martens’ ter afsluiting van het Gaston Martensjaar

André De Poorter, Gaston Martenskenner en Zultenaar, is één van de vertellers. Foto: Anneke Coppens

Zulte - Het Gaston Martensjaar 2017 loopt op zijn einde. Om dit feestelijk jaar in echte Zultse sfeer af te sluiten organiseert het gemeentebestuur, in samenwerking met het Forum Vlaamse Vrouwen Zulte, op vrijdag 8 en zaterdag 9 december, telkens om 20 uur, vertelavonden in ’t Altannerietje, Looierijstraat 134 in Zulte.

Toneelschrijver Gaston Martens was ooit een tijdje verbonden aan een paar Vlaamse kranten, waarvoor hij cursiefjes of korte verhalen schreef. Rasverteller Koen Demuynck vormde twee cursiefjes om tot pittige verhalen. Hij zal de aanwezigen zeker weten te boeien met ‘De pasha en de sjeik’ en ‘De autorit van Pyke Klinkaert’.

Van André De Poorter mogen we plezante verhalen en anekdotes verwachten over volkse Zultse figuren uit de tijd van Gaston Martens zoals Drieske Nijpers, Storm Starlet, Jef Verplaetse, Sio Van Thuyne, Buuske, e.a. Natuurlijk komt Martens zelf ook aan bod en zelfs ‘De Paster van Grammene’ zal niet ontbreken.

Emmanuel Dhondt, die een heel jaar als gelegenheidschampetter optrad en al meer dan vijftig jaar toneel speelt, zal ook van de partij zijn en zijn steentje bijdragen om van deze volkse voorstellingen iets uniek te maken.

Wie er graag wil bij zijn kan zijn kaarten kopen bij Wivien Vandenbroecke, voorzitster van het Forum Vlaamse Vrouwen Zulte, via tel. 09/388 75 00. De plaatsen zijn beperkt. De toegang bedraagt 5 euro, een drankje is inbegrepen.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio