Vlaanderen Feest 2017 schenkt €900 aan het Sociaal Huis

Vlaanderen Feest 2017 schenkt €900 aan het Sociaal Huis

Foto: Eddy Lefevre

Zulte - De werkgroep Vlaanderen Feest van de cultuurraad van de gemeente Zulte schonk dinsdagavond voor het derde jaar op rij een mooi bedrag aan een goed doel. Het Sociaal Huis van Zulte kreeg een cheque van €900. Dit bedrag zal gebruikt worden als extra steun voor kinderen die het wat moeilijker hebben in onze gemeente.

De werkgroep Vlaanderen Feest van de gemeente Zulte kiest elk jaar een goed doel uit dat zij steunen met de opbrengst van de festiviteiten rond Vlaanderen Feest in de maand juli. Dit is sinds 2015, Het Sociaal Huis, dat de kinderen van minderbedeelde gezinnen in Zulte, door middel van verschillende acties, steunt.

Op vrijdag 7 juli 2017 zette David Vandyck het overvolle Fiertelhof in lichterlaaie met zijn warme stem en meeslepende muziek. Dit optreden zorgde voor een opbrengst van 900 euro. Dit bedrag wordt gestort op het rekeningnummer van het Sociaal Huis om de eindejaarsperiode voor de kinderen van minderbedeelde gezinnen toch een beetje mooier te maken.

Concreet kregen niet minder dan kansarme 131 kinderen een Sinterklaascheque van €25. Dit werd gefinancierd met de bijdrage van Vlaanderen Feest, een deel van de schenking van het maïsdoolhof Labyrint in augustus en verder werd er nog bijgepast door het Sociaal Huis zelf. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio