Machelen zingt Kerst

Het koor Volta uit Deerlijk. Foto: Davidsfonds Machelen

Zulte - Traditiegetrouw organiseren het Davidsfonds Machelen en de Landelijke Gilde een kerstconcert in de kerk van Machelen. Machelen zingt weer Kerst op zondag 10 december om 17 u. Een uniek gelegenheid om de kersttijd met de plaatselijke gemeenschap op een warme manier in te zetten.

Marc Vroman, voorzitter Davidsfonds Machelen: ‘Voor het Kerstconcert kozen we voor het koor Volta uit Deerlijk. Het vroegere Sint-Ceciliakoor Deerlijk is geëvolueerd tot een modern meerstemmig gemengd koor onder de naam Volta. Dirigent Didier Debels is er met zijn gedegen muzikale kennis en talent voortreffelijk in geslaagd de setlist van ons kerstconcert  uit te breiden en te perfectioneren. Het koor kan voor elke gelegenheid of  viering een stijl- en sfeervol programma samenstellen, waarbij hedendaagse muziek hand in hand gaat met het klassiek repertorium. Het succes van de concerten die zij de laatste jaren hebben  gebracht zijn daar het onvervalste bewijs van.’

Didier Debels werd geboren in Kortrijk in 1949. Hij studeerde als zesjarige piano aan het Stedelijk Conservatorium in Kortrijk. Eigenlijk speelde hij al piano van toen hij nog maar drie jaar oud was. De passie voor muziek was dus zeer vroeg ontstaan maar werd tijdens deze lessen voor het eerst gevoed. Op 14-jarige leeftijd begon hij te componeren. Missen voor drie- en vierstemmig koor, motetten, liederen, fantasieën en bewerkingen voor orgel, koor en instrumentale muziek, zijn slechts een greep uit zijn werk.

Debels introduceerde in het koor, naast de liturgische muziek, ook profane liederen waardoor een naamsverandering zich opdrong. Ondertussen is het gemengd koor Volta, onder zijn deskundige leiding uitgegroeid tot een hechte groep enthousiaste zangers.

Na het concert wordt een receptie aangeboden aan de aanwezigen.

Praktisch

Wanneer: zondag 10 december 2017 om 17 u

Waar: parochiekerk van Machelen

Toegang: €14, in voorverkoop €10 via Guido De Boever, tel. 09 386 50 00

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio