Winnaars wandelzoektocht Deinze 2017 kregen hun prijs

Winnaars wandelzoektocht Deinze 2017 kregen hun prijs

Foto: LEZ

Deinze - Van mei tot eind oktober liep er in het centrum van Deinze een wandelzoektocht, die was uitgewerkt door Alfred Bauwens. De deelnemers leerden de stad en een stuk van de Deinse geschiedenis op een recreatieve manier stap voor stap beter kennen. De wandelzoektocht was een groot succes met 464 ingevulde formulieren. De winnaars kregen vrijdagavond hun prijs uitgereikt in de Leiespiegel.

De wandelliefhebbers konden deze zomer deelnemen aan een nieuwe wandelzoektocht in Deinze, uitgewerkt door wandelaar en Deinzenaar Alfred Bauwens, in samenwerking met Langs De Leie VVV Leiestreek en de stad Deinze. Het parcours was voor iedereen toegankelijk en bracht de wandelaars langs gekende en minder gekende plekjes van de stad. Door fotovragen, raadsels en zoekopdrachten losten ze de 21 vragen op.

Groot succes

In het toeristisch infokantoor in De Leiespiegel werden meer dan 1400 formulieren afgehaald en via de website www.langsdeleie.be konden de wandelzoektocht en het invulformulier ook gedownload worden. Uiteindelijk kreeg het infokantoor 464 ingevulde formulieren binnen.

Het gros van de deelnemers kwam uit Deinze en vervolgens uit de rest van Oost-Vlaanderen. Wat opvalt is dat de deelnemers uit West-Vlaanderen vooral uit de kuststreek komen zoals De Panne, Oostduinkerke of De Haan. Eén persoon komt uit de provincie Antwerpen.

182 deelnemers kwamen uit Deinze zelf? 57 uit de Oost-Vlaamse en 27 uit de West-Vlaamse Leiestreek. Maar er kwamen ook 164 wandelaars uit de rest van Oost-Vlaanderen en 33 uit de rest van West-Vlaanderen. En één uit de provincie Antwerpen, maar die keerde terug naar de Sinjorenstad met de hoofdprijs.

De zoektocht was blijkbaar niet zo eenvoudig, waardoor het bijna onmogelijk was om die in 3 à 4 uur op te lossen. Veel deelnemers kwamen daarom een tweede maal naar Deinze.

€12,51 per persoon

‘We weten dat een deelnemer zelden of nooit alleen komt en dat er bij elk bezoek een drinkpauze ingelast wordt. Een onderzoek van Toerisme Oost-Vlaanderen van 2015 toont aan dat bij een fietstocht gemiddeld 12,51 euro per persoon gespendeerd wordt in restaurants en cafés. We mogen veronderstellen dat wandelaars ook zin hebben in een koffie, een ijsje of een streekbiertje. Een dergelijke organisatie heeft dus duidelijk voordelen voor onze horecazaken,’ stelt Bruno Dhaenens, schepen van toerisme en lokale economie. ‘Daar de wandelzoektocht door de Kortrijkstraat, Tolpoortstraat en Markt liep, kwamen de andere zaken ook in de kijker. Hopelijk kregen die ook bezoek en is dit een uitnodiging om eens terug te komen.’

Negen winnaars en tien prijzen

Er waren in totaal 10 prijzen te winnen, waaronder een prijs voor de deelnemer die de schiftingsvraag het best benaderde:

  • 1e winnaar: Ineke Burssens uit Herselt, provincie Antwerpen had alle antwoorden correct. De enige persoon uit de provincie Antwerpen die het invulformulier indiende, kaapt dus ook de hoofdprijs weg. Zij krijgt een cadeaubon voor de huur van een grote sloep voor 10 personen gedurende 4 uur op de Leie, vertrekkend vanuit Deinze.
  • 2e winnaar: Godelieve Burssens en Adriën Vervaecke uit Gavere.
  • 3e winnaar: Rachel Caessens uit Moerbeke-Waas.
  • 4e winnaar: André Van Rossem uit Lokeren.
  • 5e winnaar: Sofie Van Goethem uit Moerbeke-Waas.
  • 6e winnaar: Marianne Van Lombergen uit Lokeren.
  • 7e winnaar: Sofie De Meyer uit Nevele. Zij verdient een extra prijs, omdat zij voor de schiftingsvraag bijna het juiste aantal metalen draaidoppen van de lokale Graanstokerij Filliers geraden heeft. In totaal zaten er 1.636 doppen in de vaas. Mevrouw De Meyer gaf 1.639 op, dus slechts 3 dopjes meer. Zij krijgt een extra fles van ons erkend streekproduct.
  • 8e winnaar: Rudi Franckaert uit Brugge.
  • 9e winnaar: Filip De Witte uit Deinze
Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio