Nieuwe reeks in najaar 2018

FOTO. Deelnemers 1e Zultse Techniekacademie kregen hun diploma

Het gemeentebestuur van Zulte organiseerde dit najaar, in samenwerking met Hogeschool VIVES, voor de eerste maal de ‘Techniekacademie’, voor leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar. Woensdagnamiddag mochten de deelnemers aan deze academie hun diploma in ontvangst nemen in de Gaston Martenszaal.

De Techniekacademie is een initiatief dat kinderen uit het vijfde en zesde leerjaar onderdompelt in de wereld van techniek en technologie. De 40 Zultse deelnemers leerden er in 12 workshops spelenderwijs bij over chemie, hout, metaal en kunststof, elektriciteit, elektronica en informatica/robotica, die werden gegeven door Rita Mestdagh, Noël Van Acker, Filip Gevaert en Els Bekaert.

De Techniekacademie werd voor de eerste maal georganiseerd in Zulte. De workhops vonden telkens plaats in het Huis van het Kind op woensdagnamiddagen in de periode van september tot begin december. De kinderen werden uitgedaagd rond zes concrete projecten: een deurmatalarm, een periscoop, een bibberspiraal, een memobord, een robot programmeren en het maken van shampoo, bruisballen en haargel. Er werd ook een bezoek georganiseerd bij Vlasbedrijf Verhalle. De reacties van de deelnemers én hun ouders op dit nieuwe initiatief waren zeer enthousiast. In het najaar van 2018 zal het gemeentebestuur daarom ook een nieuwe Techniekacademie organiseren.

De Techniekacademie is een samenwerking tussen de gemeente Zulte en Hogeschool VIVES, met steun van de provincie Oost-Vlaanderen en de lokale bedrijfspartners Michiels Fabrieken NV, Petersime en Vlasbedrijf Verhalle NV. 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio