Fototentoonstelling van Anne De Meulemeester bij nieuwste project van Peter Lambert

FOTO. 'De genezing van de krekel' in de 'Tuin der verbeelding'

Donderdagavond 4 januari ging het nieuwste theaterproject van Machelaar Peter Lambert, ‘De genezing van de krekel’, in première in de Scheve Schuur in de Karperstraat in Machelen. Wij konden in januari vorig jaar al Driekoningen vieren met Peter Lambert en zijn vertelling van ‘De biezenstekker’ van Cyriel Buysse. Dat was zo’n succes dat de kaartjes voor het verlengstuk van dit jaar de deur zijn uitgevlogen. Er moest zelfs een bijkomende aflevering georganiseerd worden, maar ook die is uitverkocht. Net als vorig jaar sluit Anne De Meulemeester aan met een fototentoonstelling op dezelfde locatie. Fotograaf Patrick Galle was aanwezig op de laatste voorstelling.

Verteltheater

'De genezing van de krekel' is een fabel, een parabel, maar vooral een hoogst aimabel verhaal. In de winterse intieme gezelligheid van de Scheve Schuur, bij een houtvuur, komt zo’n verhaal dubbel tot zijn recht.

In 'De genezing van de krekel' beschrijft Toon Tellegen op onovertroffen wijze hoe het voelt overmeesterd te worden door een depressie. Zijn boek werd in 2000 bekroond met De Gouden Uil. Het is een empathisch en hoopvol verhaal dat inspirerend werkt voor al wie ooit met depressie geconfronteerd is of wordt. Toon Tellegen dringt dieper dan ooit zijn vertrouwde dierenbos binnen en vertelt hoe de krekel gebukt gaat onder een depressie en daar tenslotte weer van herstelt.

Peter Lambert: “Ik bewerkte het boek van Tellegen tot een verhaal van 70 minuten. Kim Mees, muzikaal atmosfericus bij uitstek, zet de juiste toon met een arsenaal van exotische natuurinstrumenten en Ans Lambert tast de menselijke gedachten van de krekel af met fragmenten uit andere boeken van Toon Tellegen, 'Ik wou', 'Ik denk' en 'Ik moet'.”

Tuin der verbeelding

Ter gelegenheid van “De genezing van de krekel” stelt fotografe Anne De Meulemeester haar “Tuin der verbeelding” voor. In de vorige editie van Driekoningen in de Scheve Schuur toonde Anne winterbeelden. Deze keer worden het macrobeelden uit haar tuin, de kleine wereld uitvergroot. Ongelooflijk hoe de natuur van dichtbij zoveel meer te vertellen heeft.

Anne De Meulemeester: ‘Emoties vastleggen, toevallige momenten vangen, da’s mijn ding. De tijd heel eventjes doen stilstaan…en deze beelden mogen delen met iedereen maakt mij gelukkig, gedeeld geluk voelt zoveel beter.’

Anne neemt de bezoeker mee via haar lens in een ongekende fantasierijke wereld vol geheimen die perfect aanleunt bij het dierenverhaal van de krekel en de Scheve Schuur is de gedroomde locatie om deze beelden prijs te geven.’

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio