Supporter, loop mee en steun project U-TURN

FOTO. Ultralopers Serge en Yves duwen 150 km een rolstoel voor de Warmste Week

In het kader van de Warmste Week van Studio Brussel organiseert de vzw SportUp for Life op woensdag 20 december een grootschalig loopevenement doorheen heel Vlaanderen. Ultralopers Serge Van Autreve en Yves Dedapper duwen elk een rolstoel over een traject van 150 km. Serge vertrekt in Herk-de-Stad, Yves in Oostende. Ze eindigen samen aan het Glazen Huis in Wachtebeke. Onderweg zijn er verschillende knooppunten waar steunende lopers kunnen aansluiten. In Deinze zijn er twee knooppunten: aan het atletiekstadion en aan het voetbalterrein van SK Ooidonk Leerne.

SportUp vzw organiseert, voor de vijfde maal, tijdens de Warmste Week van Studio Brussel een sportief “SportUp for Life”-evenement. Twee lopers, Yves Dedapper en Serge Van Autreve lopen op woensdag 20 december elk een traject van 150 km, terwijl zij een ‘bemande’ rolstoel duwen. Yves woont in Hansbeke maar vertrekt vanuit Oostende. Serge, die Deinse roots heeft, zijn vader was een Deinzenaar, vertrekt in Herk-de-Stad. Beiden lopen naar Gent. De twee groepen komen samen op het Sint-Pietersplein in Gent. Van daar lopen ze samen naar Wachtebeke, domein Puyenbroeck, waar Stubru haar tenten opslaat tijdens de Warmste Week.

Twee knooppunten in Deinze

Loper Yves De Dapper, die Hannelore Vens in een rolstoel duwt, en hun kapitein Koen Wauters passeren in Deinze. Hannelore is gekend van het programma ‘Over winnaars’, met Koen Wauters, waarin ze de Machu Picchu beklom. Zij verloor drie jaar geleden beide benen na een ongelukkige val met de fiets op de treinsporen, waar ze werd aangereden door een aankomende trein. Zij was op weg van uit Brugge naar haar werk in Aalter.

In Deinze zijn er twee knooppunten, waar nieuwe lopers bij de groep kunnen aansluiten of vermoeide lopers de karavaan kunnen verlaten. Rond 14.50 uur komen ze aan in het atletiekstadion aan de Stadionlaan en rond 15.20 uur aan SK Ooidonk Leerne in de Ooidonkdreef in Bachte-Maria-Leerne.

Het goede doel: Project U/TURN

De opbrengst gaat naar Project U/TURN, een niet-gesubsidieerde vzw die avontuurlijke tochten organiseert voor personen met een fysieke beperking en hun begeleiders. Deelnemen aan dergelijke tochten betekent voor de deelnemers een grote stap in hun revalidatie, re-integratie, verzelfstandiging … Meer info op www.projectu-turn.com.

Deelnemen

Wil je Yves en Hannelore ook een duwtje in de rug geven? Ga dan supporteren op een knooppunt. Of nog beter, loop zelf een deel van het traject mee. Je kan het ook doen met de fiets of de handbike. Je kan in Deinze aansluiten aan het atletiekstadion of aan het voetbalterrein van SK Ooidonk. Er wordt gelopen tegen een snelheid van 10 km/u..

Meer info: SportUp for Life vzw, www.sportupforlife.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio