N43 open voor de kerstvakantie, behalve voor de fietsers

N43 open voor de kerstvakantie, behalve voor de fietsers

Foto: www.wegenenverkeer.be

Deinze - De N43 Gentsesteenweg en Kapellestraat in Deinze gaat nog voor de kerstvakantie open in beide richtingen voor het gemotoriseerd vervoer. De huidige omleiding voor fietsers blijft echter behouden. Asfalteringswerken van de toplaag van de rijweg en voor het fietspad moeten nog worden uitgevoerd, maar zijn afhankelijk van de weersomstandigheden.

Toplaag

Normaal wordt de toplaag in asfalt van de Gentsesteenweg/Kapellestraat (N43) aangebracht van woensdag 13 december tot en met vrijdag 15 december. Als het weer meezit is de klus geklaard op enkele dagen, anders schuift de planning dagelijks op. Tijdens de asfaltwerken zullen de opritten langs de N43 minstens een halve of volledige dag niet bereikbaar zijn. De aannemer verwittigt de bewoners en handelszaken kort voor de afsluiting. Als de markeringswerken vlot kunnen aansluiten, kan de rijweg opengesteld worden voor de kerstvakantie.

Fietspad

De fietspaden aan beide kanten van de N43 krijgt een scheurremmende laag en een nieuwe toplaag in asfalt. Deze scheurremmende  laag is bedoeld om de duurzaamheid van het fietspad te verhogen. Om een maximaal effect van die scheurremmende laag te bekomen zijn voldoende hoge temperaturen nodig.

Voor de veiligheid moeten de fietsers tot na de afwerking van het fietspad de omleiding volgen. Enkel het fietspad richting Kortrijk tussen het Hubert Malfaitplein en de Gampelaeredreef is al in gebruik.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio