Senioren willen gezond oud worden in eigen gemeente

Deinze - Wat kan je doen om langer van het leven te genieten? De seniorenadviesraden en de schepenen van Deinze, De Pinte, Sint-Martens-Latem, Nazareth, Gavere, Zingem, Wortegem-Petegem, Oudenaarde, Kruishoutem en Kluisbergen sloegen de handen in elkaar om daarop een antwoord te formuleren. Gedurende twee jaar werkten ze acties uit om de gezondheid van de ouderen in hun gemeente een boost te geven. Deze inspanningen hebben ze donderdag in Gavere bestendigd in een engagementsverklaring.

Tijdens het panelgesprek op het slotevent ‘Langer Genieten is…’ in Gavere gingen ze hier met experts en schepenen voor gezondheid verder op in. Een klein jaar voor de verkiezingen maakten ze samen met Logo Gezond+ de balans op. Koen De Wulf zorgde met muziek en comedy voor de omkadering.

Vijftigtal inspirerende acties om langer te genieten

De voorbije twee jaar hebben de tien lokale besturen en hun seniorenraden hard gewerkt aan een gezondheidsbeleid gericht op ouderen. Zo kregen alle senioren een gezondheidskalender in de bus, waarvan binnenkort een nieuwe editie verschijnt, werden de inspirerende verhalen van de oudste senioren tentoongesteld en werden heel wat acties ingericht. Denk maar aan Zorgplein, Wc-brillen tentoonstelling, bewegen op verwijzing via de huisarts, Ladies nights…

Actieplan voor de verkiezingen: hoe kunnen we oud worden in onze gemeente?

Een klein jaar voor de verkiezingen wordt de balans opgemaakt. Waar liggen de kansen en de uitdagingen? Wat hebben we geleerd? En wat kan nog beter? De voorzitters van de seniorenadviesraden formuleerden elk een vraag aan de schepen bevoegd voor gezondheid, met als rode draad: Hoe kunnen we gezond oud worden in onze eigen gemeente?

De ouderenadviesraden engageren zich om gezondheidsbevordering en ziektepreventie de komende jaren blijvend onder de aandacht te brengen. Zij zullen dit doen door lokale noden en behoeften te signaleren en aanbevelingen te formuleren aan het beleid. Deze adviesraden nemen dit ook op in hun memorandum of actieplan in de aanloop naar de verkiezingen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio