VIDEO. 'Ballerina' en 'Lego Batman Movie' bij Filmclub in Gaston Martenszaal

Zulte - De Filmclub organiseert dit weekend op zaterdag 9 december weer een Filmclubnamiddag in de Gaston Martenszaal aan de Staatsbaan in Zulte. Er zijn twee vertoningen. Om 13.30 is dat ‘Ballerina’ en om 16 u ‘Lego Batman Movie’.

Ballerina

Parijs, 1884. Félicie is een weesmeisje van 11 jaar, met maar één droom: sterdanseres worden. Samen met haar beste vriend en gekke uitvinder Victor ontsnapt ze uit het weeshuis en vertrekt ze zonder een cent op zak naar Parijs. Met de hulp van Odette, de poetsvrouw van de Opera die haar onder haar hoede neemt, waagt ze haar kans bij de grote dansschool van de Parijse Opera. Om deze droom te verwezenlijken zal ze haar mannetje moeten staan in een wereld vol valkuilen en moordende concurrentie.

Met de stemmen van o.a. Eline De Munck, Dieter Troubleyn, Ludo Hellinx en Deborah De Ridder.

Lego Batman Movie

The Lego Batman Movie is een Amerikaans-Deense 3D computeranimatiefilm uit 2017 die geregisseerd werd door Chris McKay. De film is gebaseerd op het LEGO speelgoed met personages van DC Comics. De film werd onder meer geproduceerd door Phil Lord en Christopher Miller, de regisseurs en schrijvers van de voorloper The Lego Movie uit 2014.

Er zijn grote veranderingen op til in Gotham City, en als LEGO® Batman de stad wil redden uit de handen van De Joker en zijn sluwe plannen, zal hij zijn waakzame rol moeten laten vallen. Batman zal dit keer moeten proberen samen te werken met anderen, en misschien zal Batman dit keer leren meer relaxed te zijn.

In Gotham City is de Joker bezig met een sluw plan om de stad te veroveren. Batman probeert dit voorkomen, voordat de stad in handen valt van de Joker. Als Batman de bom van de Joker uitschakelt komt die later terug om zich over te geven en zichzelf in de gevangenis te laten stoppen. Batman en de inmiddels geadopteerde Dick Grayson, alias Robin, gaan de Phantom Zone Projector halen bij Superman om de Joker naar de Phantom Zone te sturen. Maar Joker verzint een ontspanningsplan met hulp van zijn vriendinnetje Harley Quinn. Hierdoor komen de grootste superschurken aller tijden naar Gotham City.

Je hoort de stemmen van Manou Kersting, Rik Verheye, Hilde De Baerdemaeker, Warre Borgmans, Alex Agnew, Britt Valkenborghs, Herbert Flack, Ingeborg Sergeant, Cathérine Moerkerke en Fokke Van der Meulen.

Er is ook deze keer weer een kleurwedstrijd. De tekeningen kan je downloaden via www.filmclub.be.

Praktisch

De capaciteit van de zaal is beperkt. Als je wil zeker zijn van je plaats, reserveer dan online via de website. Daar vind je ook andere nuttige informatie zoals bijvoorbeeld de plaatsverdeling of de drankbonnetjes.

Wanneer: zaterdag 9 december om 13.30 u en 16 u.

Waar: Gaston Martenszaal, Staatsbaan 148, Zulte

Toegang: €5. Reserveren kan via www.filmclub.be

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio