Jazzy Sundays van start met Oblivion

Jazzy Sundays van start met Oblivion

Foto: LEZ

Deinze - Niet minder dan vier jazzconcerten worden geprogrammeerd op zondagnamiddagen van december tot maart in de kelder van de bib in Deinze. Daarmee laat vtbKultuur Deinze het publiek kennismaken met een breed perspectief van de jazzmuziek, van vocale jazz tot gipsy jazz, telkens met gevarieerde bezettingen. De toegang voor deze concerten is gratis. Oblivion bijt de spits af en brengt kwaliteitsvolle jazzmuziek op deze zondagnamiddag 10 december, de sfeer van een echte jazzclub inclusief.

Een zondagnamiddag is een uitgelezen moment om zowel het jazzminnend publiek als muzikanten warm te maken voor een muzikaal belevingsmoment en om ontspannen te genieten van een jazzoptreden. De bibliotheekkelder op de Markt in Deinze als locatie voor Jazzy Sunday refereert naar vele jazzclubs in grootsteden, daar is het steeds gezellig en duister vertoeven.

Oblivion

Oblivion is een project rond Astor Piazzolla onder leiding van Deinzenaar Dominique Vantomme. 25 jaar na het overlijden van Astor Piazzolla blijven zijn melancholische melodieën en harmonieën tot de verbeelding spreken. Pianist/componist/soundmaker Dominique Vantomme neemt ons op sleeptouw doorheen het archief van deze Argentijnse meester. Het wordt een poëtische trip waarbij het trio ons als volleerde gids meevoert van het broeierige Buenos Aires via het rauwe New York naar het avontuurlijke Parijs. Een virtuoze ode waarbij tango, jazz en psychedelica hand in hand gaan

Muzikanten - Dominique Vantomme: keys/melodion, Werner Lauscher: contrabas/elektrische bas, Geert Roelofs: drums.

Jazzy Sunday

De werkgroep van Jazzy Sunday binnen vtbKultuur bestaat uit Dominique Vantomme, Mattias Vanhoecke en Joren Blancquaert. Deze twee eerste heren hebben een sterke band met Deinze en hebben hun strepen in de jazzmuziek al ruim bewezen. Er volgen na zondag nog drie concerten.

  • 14 januari 2018: Les bandits de Belleville, gipsy jazz in quintet
  • 18 februari 2018: Pieter Claus trio, vibrafoon (Leerkracht percussie academie Deinze)
  • 18 maart 2018: Dirk Van der Linden trio, hammond-orgel   

Praktisch

Wanneer: zondagnamiddag 10 december 2017 om 17 u, deuren open om 16 u

Waar: bibliotheekkelder, Markt, Deinze

Toegang: gratis

 

 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio