GroenRood zet samenleven in de kijker op Markt in Petegem

GroenRood zet samenleven in de kijker op Markt in Petegem

Foto: LEZ

Deinze - In verschillende steden en gemeenten in België zette Groen dit weekend het thema samenleven in de kijker. In Deinze ging GroenRood de straat op, waarbij marktbezoekers op een laagdrempelige manier werd gevraagd wat voor hen ‘samenleven’ betekent. Op die manier hoopt GroenRood het belangrijke debat rond samenleven op een constructieve manier op de agenda te zetten. “We merken dat veel burgers snakken naar een constructief debat over samenlevingsproblemen. Groen wil laten zien dat een constructieve dialoog ook mogelijk is en dat hier krachtige oplossingen uit kunnen komen. We hebben de ambitie om ons te verplaatsen in de bezorgdheden die mensen hebben over het samenleven. Het is pas als we elkaars verhaal kennen, dat we de drijfveren van de ander begrijpen en kunnen nadenken over wat ons samen verder brengt”, vertelt Martijn Bruneel.

In Deinze stond GroenRood zaterdagmorgen op de Markt van Petegem om voorbijgangers te vragen hun idee over samenleven te delen. "Dit doen we op een ludieke manier, met tekstballonnen waarop we ieders idee over samenleven verzamelen", zegt Stefan Vermeulen. "We maken een mooie foto van mensen met hun ideeën en vragen om die op sociale media te delen. Zo willen we de dialoog over samenleven ook via die weg doen leven."We stonden niet toevallig op deze plaats. De plannen voor een andere Oostkoutersite zijn immers bepalend voor de manier waarop mensen hier later zullen kunnen samenleven.

Jaarlijks organiseert Groen een actieweekend om in de verschillende steden en gemeenten aandacht te vragen voor een belangrijk maatschappelijk thema. Dit jaar zet de partij dus samenleven in de kijker. “Het politieke debat is te vaak verhit. Het gaat hard tegen hard en alles wordt op de spits gedreven. Aan de basis liggen belangrijke en gevoelige kwesties, die een open en eerlijk debat verdienen. Groen wil dat debat mogelijk maken, en mensen ook het gevoel geven dat naar hun bezorgdheden wordt geluisterd,” aldus Eddy Donné. “Problemen ontrafelen en nuance brengen horen bij ons politiek verhaal. We willen de kloof tussen mensen en groepen overbruggen in plaats van vergroten.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio