Zulte nu al volop in kerstsfeer

Zulte nu al volop in kerstsfeer

Foto: LEZ

Zulte - In het weekend voor kerstdag baadt Zulte al volop in de kerstsfeer. In Machelen was er zelfs vorig weekend al hert kerstconcert van Davidsfonds Machelen. Maar dit weekend belooft echt kerstdruk te worden. En dat belooft met het eigenlijke kerstweekend niet minder te worden.

Zaterdag: 4 kerstmarkten

Op zaterdag 16 december heeft in de tuin van het Ontmoetingscentrum in de Kerkstraat in Olsene de Kersthappening plaats vanaf 16 u. Dat is een kerstmarkt met allerlei feestelijke lekkernijen, originele handgemaakte cadeaus en kerstdecoraties. Toneelvereniging De Vriendenkring brengt bovendien kersttoneel met ‘Het Kerstperron’, om 17 u, 18.30 u en 19.45 u.

Voetbalclub Jong Zulte organiseert zijn eigen Kerstmarkt op Domein De Waalmeers in Zulte op zaterdag 16 december vanaf 18 u. Er zijn heel wat eet- en drankkraampjes. De voetbalwedstrijd tegen Gavere wordt verplaatst naar zaterdagavond 19 u.

Ook in de Lijsterstraat in Zulte kan je dit jaar wee terecht voor een Mini Kerstmarkt & Lights On. Vanaf 17 u vind je er een verwarmde tent, verscheidene kraampjes waaronder een oliebollenkraam en er is een sneltombola.

In de Vrije Basisschool aan de Staatsbaan 190 begint er om 16 u eveneens een kerstmarkt. Daar is heel wat animatie met een kerstparade, een kerstballenworp, een kerstboompluk en natuurlijk de nodige kerstsmulstanden.

Zondag: kerstconcert

Op zondagnamiddag 17 december kan je gaan genieten van een kerstconcert in de Sint-Pieterskerk in Olsene, dat wordt ingericht door de Gezinsbond en de parochie.  De kerstmuziek wordt gebracht door het Gemengd Koor Gaudate uit Olsene, onder leiding van Donald De Backer, het Gemengd Koor Laudate uit Deinze, onder leiding van Gertjan Scheir, sopraan Ann De Winter en het kamerorkest Andante Favore uit Sint-Martens-Latem, onder leiding van Eric De Lombaerde. Kaarten kosten in voorverkoop €6 of €8 aan de kassa. Wie jonger is dan 12 betaalt slechts €3 en €4. De kaarten zijn verkrijgbaar bij de bestuursleden van de Gezinsbond of via www.gezinsbond.be/olsene.

Kerstdag: kerstmarkt

Op Kerstdag zelf heeft voor de 12de maal de kerstmarkt plaats op het Gaston-Martensplein in Zulte. Het is een organisatie van het kerstcomité Zulte. De kerstmarkt begint om 17 uur. Een hele reeks verenigingen en zelfstandigen zullen allerhande hapjes en drankjes aanbieden tegen een zeer democratische prijs. Dit jaar zijn er een vijftiental kramen met spijs, drank en vertier. Er is muzikale animatie, er is een schietkraam en de kinderen kunnen zich vermaken op de draaimolen.

Tweede kerst: Zulte zingt kerst

Zulte Zingt Kerst in de parochiekerk van Zulte wil mensen die graag zingen de gelegenheid bieden samen kerstliederen te zingen. De bedoeling is aan het kerstgebeuren een zinvolle invulling te geven en er samen deugd aan te beleven. Dit jaar gebeurt dat opnieuw met ruime eigen inbreng van het koor Post Quartam, Sint-Gregoriuskoor en de Zultse Jeugdige Harmonie. Het begint om 16 u en de toegang is gratis. 

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio