Twee dagen kerstsfeer op de Markt

Twee dagen kerstsfeer op de Markt

Foto: Ive Steyaert

Deinze - Op zaterdag 16 en zondag 17 december heeft de traditionele kerstmarkt weer plaats op de Markt van Deinze. Twinkelende lichtjes, mooie decoratie en meer dan 50 verlichte kerstbomen brengen je meteen in de juiste kerststemming. Er wordt een inkompoort geplaatst ter hoogte van de Onze-Lieve-Vrouwekerk en deze blijft nog de volledige decembermaand staan. Ook de stadshal wordt passend versierd met dennenbomen en andere kerstversiering.

Op de kerstmarkt kan je slenteren langs 45 verschillende kerstkraampjes op zoek naar een origineel cadeau: kandelaars, engeltjes, kaarsen, juwelen, kerstkaartjes, Oosterse geschenkartikelen, verrassingen voor onze kleinsten, verzorgingsproducten en nog veel meer. Je zal er ook mutsen, sjaals, warme sokken en dikke truien kunnen kopen voor de koude winterdagen.

Ook dit jaar neemt zusterstad Rheinbach weer deel. Rheinbach is een echte glasstad, zij voorzien  glazen geschenkartikelen zoals kerstbollen, theelichtjes armbanden, ringen, …

De nodige culinaire kraampjes worden voorzien, zo vind je er o.a. pralines, tapasschotel, wijnen, patés, pasta met cognacsaus, … Je kan er ook jezelf verwennen met wafels en pannenkoeken, oliebollen en natuurlijk ook glühwein, allerlei soorten bieren en Filliers, koffie of warme chocolademelk. Redenen genoeg dus om een bezoekje te brengen aan de Deinse kerstmarkt!

De kerstmarkt is op zaterdag geopend van 14 u tot 22 u en op zondag van 14 u tot 21 u. Op beide dagen deelt de kerstman ook cadeautjes uit.

Bovendien is er een gevuld feestprogramma:

Zaterdag

Op zaterdag kan je genieten van verschillende optredens, allemaal van eigen bodem. Het saxchoir van Deinze treedt onder leiding van Christophe Deckers op van 14.30 u tot 15.30 u. Ze brengen een gevarieerd programma van saxofoon- en solozang.

Tussen 15.45 u en 17.45 u. is er een rondgang op de kerstmarkt onder begeleiding van sfeervolle doedelzakmuziek door Alvyn. Samen met zijn collega spelen zij, wellicht als enigen in het land, steeds in “full dress” en niet in de standaard “day dress” met hemd en das. Een piper in full dress is ongetwijfeld het beeld dat je voor ogen hebt als je aan een doedelzakspeler denkt.

Donsa’s swing band is een enthousiaste groep van een twintigtal muzikanten die wekelijks repeteren in Deinze. Zij brengen tussen 17.15 u en 18.15 u. sfeervolle achtergrondmuziek en bekende nummers en meezingers. Denk maar aan “Hey! Baby!”, “Jumpin’ Jive” of “Ghostbusters”, maar ook aan een aanstekelijke twist, samba of dixieland.

De groep Les amies de Charles ontstond in de schoot van Theatergroep Vooruit. Een twintigtal meiden uit Deinze en omstreken komen wekelijks samen om te oefenen. Zij brengen van 18.30 u tot 19.30 u. Nederlandstalige, Duitse en Engelse covers en a capella.

Zsa Zsa Zsu, wat zoveel betekent als “vlinders in de buik”, zorgt voor het afsluitend optreden van 20 u. tot 22 u. De vijf jonge vrouwen zorgen voor avontuurlijke muziek vol zwoele stemmen en dansbare manouche.

Zondag

Tussen 14 en 17 u. kunnen kinderen en hun ouders genieten van een gratis ritje in de kerstkoetsen op de Markt. Tom Verhaeghe brengt van 15 u tot 15.30 u. akoestische muziek met gitaar.

Het Deinse kinderkoor Kallikids speelt tussen 16 u en 17 u. onder begeleiding van een pianist speelse liedjes uit de leefwereld van kinderen. Hun repertoire omvat zowel Nederlandstalige als Engelstalige nummers. Kippenvel is gegarandeerd.

Tussen 18 u en 20.30 u zorgt de Jo Roberts Big Band voor de nodige sfeer. Je hoort grootmeesters in het bigbandgenre zoals Count Basie, Duke Ellington en Benny Goodman terug aan het werk. Ook moderne componisten zoals Thad Jones, Sammy Nestico en Freddy Sunder komen ook aan bod. Professionele dirigenten Laurent & Christophe De Maertelaere zijn tevens zelf componist en zorgen voor een contrastrijk repertorium.

Alternatieve kerstmarkt

Tijdens de kerstmarkt organiseert vzw De Volkskring Dekenaat Deinze in zaal De Volkskring, Markt 73, een alternatieve kerstmarkt voor socio-culturele verenigingen en organisaties uit de non-profitsector die een sociaal doel nastreven. Deze kerstmarkt is op zaterdag 16 december geopend van 14 u tot 20 u en op zondag 17 december van 14 u tot 19 u.

Fair Trade kerstmarkt

In het voormalige stadhuis op de Markt nummer 21 kan je terecht voor de Fair Trade kerstmarkt met een ruim aanbod aan juwelen, lederwaren, textiel, stijlvolle decoratie, servies, speelgoed en voedingswaren. Er is bovendien een wijnbar met drie duowijnen uit Chili, Argentinië en Zuid-Afrika. De Fair Trade kerstmarkt is op zaterdag 16 december geopend van 10 u tot 20 u en op zondag 17 december van 10 u tot 18 u. De feestelijke opening met een optreden van het Deinse Trio Kroost en de uitreiking van een ontbijt-geschenkencheque voor het goede doel Memsaada (gezondheidszorg in Congo) is voorzien op vrijdagavond 15 december om 19.30 u. De toegang is gratis en je krijgt zelfs een drankje.

Verkeer

Het deel van de Markt tussen de Leiedam en de Ramstraat en de Gentpoortstraat tussen Kaaistraat en Markt zijn afgesloten voor het verkeer op zaterdag 16 december van 12 tot 24 u en op zondag 17 december van 12 tot 22 u. In de genoemde straten is er eveneens parkeerverbod vanaf 12 u. De Ramstraat wordt een doodlopende straat.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio