Een gezondheidskalender voor elke senior

Een gezondheidskalender voor elke senior

Foto: LEZ

Deinze - Voor de tweede maal wordt in Deinze de gezondheidskalender voor ouderen “Langer Genieten is…” verspreid. De kalender bevat tips om gezond oud te worden en een welzijnswijzer met de beschikbare zorg en diensten in Deinze. De seniorenverenigingen zullen de kalender verspreiden onder hun leden. Vanaf donderdag 28 december is de gezondheidskalender ook verkrijgbaar in het Seniorenhuis, Gentpoortstraat 41.

Langer Genieten

Het stads- en OCMW-bestuur van Deinze vindt het zeer belangrijk zorg te dragen voor de gezondheid en het welzijn van de ouderen. “Wij willen hen wegwijs maken in een gezonde levensstijl. Daarom hebben we het afgelopen jaar deelgenomen aan de gezondheidscampagne ‘langer genieten is…’ op initiatief van Logo Gezond+ vzw”, klinkt het bij Trees Van Hove, schepen voor gezondheidspromotie.

Als je ouder wordt, dan kom je voor een nieuwe set uitdagingen te staan. Denk maar aan pensionering, grootouderschap of verminderde lichaamskracht. Iedereen wil graag gezond oud worden. Zorg dragen voor jezelf betekent dat je langer kan genieten van een gezond en onbezorgd leven. Langer genieten is bijvoorbeeld … gezond eten, matigen met alcohol, actiever leven, kanker vroeg opsporen, valveilig wonen, frisse lucht in huis, samen zorg dragen, waardig afscheid nemen en blijven buiten komen. Kortom, langer genieten is zorg dragen voor je fysieke én je geestelijke gezondheid.

Gezondheidskalender

“Je bent nooit te oud om te leren. Zelfs op latere leeftijd doet het er toe… Daarom delen we in Deinze voor de tweede maal aan de ouderen een gezondheidskalender uit. De kalender staat boordevol tips om gezond oud te worden en bevat een welzijnswijzer om de beschikbare zorg en diensten in Deinze dichter tot bij de ouderen te brengen,” zegt schepen Van Hove.

Op vrijdag 22 december worden de eerste exemplaren van de gezondheidskalender 2018 door schepen Van Hove overhandigd aan de seniorenadviesraad van Deinze. De seniorenverenigingen zullen de kalender verder verspreiden in Deinze. Vanaf donderdag 28 december is de gezondheidskalender ook verkrijgbaar in het Seniorenhuis, Gentpoortstraat 41.

Info: Dienst sociale zaken, tel. 09 381 68 50 of sociale.zaken@deinze.be

 

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio