FOTO. ‘Interval, tussen hier en ergens anders’ in Kunstacademies Deinze

De kunstenacademies Deinze, alias KADE, presenteren de tentoonstelling ‘Interval, tussen hier en ergens anders’. Deinzenaar en leerling aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten, Marc Vastershaeghe, bijt de spits af op deze eerste kunstexpositie in het nieuwe gebouw van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. De tentoonstelling loopt van 12 januari tot 10 februari. De toegang is gratis tijdens de openingsuren van de muziekacademie. Vrijdagavond was er vernissage, een fotoreportage van Ive Steyaert.

Van vrijdag 12 januari tot en met zaterdag 10 februari vindt de eerste officiële tentoonstelling van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten plaats in het nieuwe gebouw van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans. Als locatie werd gekozen voor de splinternieuwe foyer. Deze wacht- en ontspanningsruimte aan de nieuwe toegang wordt in de toekomst dé creatieve ontmoetingsplaats tussen alle kunstvormen.

Interval, tussen hier en ergens anders

Op deze eerste tentoonstelling staan de kunstwerken van Deinzenaar Marc Vastershaeghe centraal. De leerling tekenen / digitale beeldvorming van de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten haalde voor deze werken inspiratie in zowel blues- en rockmuziek als in het klassieke oeuvre. Ze vormen als het ware het interval tussen het auditieve en het visuele. Ze kregen vorm in de ene academie (het ‘hier’) en komen tot hun recht in de andere (het ‘ergens anders’) en vice versa.

Vernissage

De expositie wordt geopend met een vernissage op vrijdag 12 januari vanaf 19 u. Deze heuglijke opening wordt niet toevallig muzikaal verzorgd door pianist Jelle Vastershaeghe. Als zoon van de centrale kunstenaar en oud-leerling van de muziekacademie weerspiegelt ook hij de kern van de tentoonstelling.

De muziekacademie en de tentoonstelling zijn open op weekdagen van 14 tot 19 u en op zaterdag van 9 tot 12 u.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio