VIDEO. Jazzy Sunday met Les Bandits de Belleville

VIDEO. Jazzy Sunday met Les Bandits de Belleville

Foto: vtbKultuur Deinze

Deinze - Op zondagnamiddag 14 januari vindt de tweede Jazzy Sunday van dit seizoen plaats met Les Bandits de Belleville. Zij spelen zowel jazz standards als eigen werk, in het gipsy / manouche genre. Jazzy Sunday brengt weer kwaliteitsvolle jazzmuziek op zondagnamiddag, de sfeer van een echte jazzclub inclusief. Dank zij het het tijdstip en de locatie.

Een zondagnamiddag is een uitgelezen moment om zowel het jazzminnend publiek als muzikanten warm te maken voor een muzikaal belevingsmoment en om ontspannen te genieten van een jazzoptreden. De bibliotheekkelder op de Markt in Deinze als locatie voor Jazzy Sunday refereert naar vele jazzclubs in grootsteden. Daar is het steeds gezellig en duister vertoeven. Ook bij deze jaargang worden weer vier jazzconcerten geprogrammeerd, waarmee het publiek kan kennismaken met een breed perspectief van de jazzmuziek, van vocale jazz tot gipsy jazz en dit telkens met gevarieerde bezettingen.

Les Bandits De Belleville, gipsy jazz in kwintet

Les Bandits De Belleville is een gepassioneerd kwintet dat gipsy muziek in al zijn vormen aan bod laat komen. Ze brengen een uiteenlopend repertoire van eigen werk en standards, een mengeling van gezongen nummers in verschillende talen, aangevuld met enkele instrumentale stukken. Pompende tempi, zwoele melodieën, swingende tokkellijnen, sexy grooves, virtuoze solo’s en vooral veel sfeer is waar je je aan kan verwachten.

Hun stevige live-reputatie deden ze reeds alle eer aan op onder andere Brussel Jazz Marathon op de Grote Markt van Brussel, Sfinks Mundial, Honky Tonk Jazz club, Dranouter Festival, Labadoux en Copacabana. Hun nummer 'Ya No Bailo' werd opgepikt door Radio 1 en was verscheidene malen te horen in 2015.

Bezetting: Margot De Ridder: zang, Florian De Schepper & Jonas De Meester: manouche gitaar, Pablo Golder: accordeon, Jelle Van Cleemputte: contrabas.

Praktisch

Wanneer: zondag 14 januari 2018, deuren om 16 u, het concert begint om 17u.

Waar: Bibliotheekkelder, Markt 22, 9800 Deinze.

Toegang: gratis.

Corrigeer

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio