FOTO. Oudenaardestraat krijgt nieuw gezicht

De gemeente heeft de ambitie om in de loop van 2018 de Oudenaardestraat, één van de belangrijkste invalswegen van de gemeente, te verfraaien. De huidige plantvakken geven geen meerwaarde aan de omgeving en de vele onderbrekingen zorgen ervoor dat niet gebruikte parkeerstroken er heel snel groen en onverzorgd bij liggen. De Oudenaardestraat verbindt de afrit van de E17 met het centrum van Olsene.

Er werd in overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer een voorstel uitgewerkt om deze straat een nieuw gezicht te geven. Hierbij zullen de bestaande plantvakken worden verwijderd. In de plaats komen er een aantal nieuwe, volwaardige plantvakken die worden ingevuld door gazon en straatbomen.

Het is de bedoeling de toegang tot de gemeente via de E17 een groener aanzicht te geven. Het  straatbeeld van de N459 moet daarom nauwer aansluiten bij dat van de N43, met grasstroken met een aantal bomen die het fietspad van de rijweg scheiden.

Op de bijgevoegde foto’s zie je de bestaande plantvakken en graszones in lichtgroen en de nieuwe plantvlakken en graszones in donkergroen. Op de rode vierkanten komen de nieuwe straatbomen, Fraxinus americana ‘Skyline’. De blauwe nummers zijn de huisnummers.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio