Zaterdag 7 september Lezersfeest-verwendag en boekenverkoop in Deinze en Landegem

FOTO. Deinse bibs verwennen lezers met animatie en boekenverkoop

De bibliotheek Deinze en de bibliotheek Landegem organiseren op zaterdag 7 september een lezersfeest-verwendag. In beide bibs zijn die dag leuke activiteiten te beleven . Ook de boekenverkoop gaat in de twee bibliotheken van start op zaterdag 7 september. Er zijn leuke activiteiten voor verschillende leeftijden.

Deinze: voorleesmoment, Jan Bosschaert en Typotheek

In de bib Deinze kunnen peuters en kleuters van 10.30 tot 11 uur genieten van een voorleesmoment in de leeshoek van de jeugdbib. Enthousiaste voorleesmoekes lezen interactief leuke verhalen voor. Reserveren is niet verplicht. De peuters en kleuters kunnen gewoon aanschuiven en genieten van de voorleespret. Ook ouders zijn welkom.

Van 10.30 tot 12 uur komt de bekende illustrator en striptekenaar Jan Bosschaert naar de bibliotheek. Hij  illustreerde heel wat boeken, waaronder  'De Zusjes Kriegel’, 'Het ei van oom Trotter', 'Nelle de heks van Cruysem' en nog vele andere boeken geschreven door Marc De Bel. Hij tekende ook bekende stripreeksen voor de jeugd zoals 'Sarn'. Jan Bosschaert zal in de bib zijn werk signeren en misschien ook wel voorzien van een mooie tekening.

In de namiddag kunnen de bezoekers aan de bib genieten van het straattheater de Typotheek. Ook Amnesty International heeft een tafel gereserveerd in de bibliotheek.

In het leescafé van de bib krijg je doorlopend een drankje en hapje aangeboden

Landegem: Typotheek

In de bibliotheek Landegem vindt de jaarlijkse verwendag plaats op zaterdag 7 september van 9 tot 12 uur. Typootheek brengt straatanimatie voor de bib. De Typothekers zijn wereldvreemde, maar vriendelijke woordverzamelaars. Op speelse wijze geven ze jou inspiratie om iets leuks te doen met hun proefbuisjes, schuifjes en glazen potten met letters. Met hun typemachines en Chinese inkt maken ze samen met jou een postkaart met een leuk gedicht en een originele illustratie. Wie weet krijg je zelfs een gloednieuw proefbuiswoord cadeau? De Typotheek won tijdens de Gentse Feesten de eerste prijs voor de beste straatanimatie. In de namiddag haasten ze zich naar de bib Deinze.

Doorlopend krijg je ook hier een hapje en een drankje aangeboden.

Boekenverkoop

In beide bibliotheken start tijdens het lezersfeest-verwendag de grote jaarlijkse boekenverkoop.  Afgeschreven boeken kunnen voor een interessant prijsje aangekocht worden. Er liggen jeugdboeken, literatuur, non-fictie en tijdschriftnummers in de boekenbakken te wachten. Naast boeken worden ook cd's en dvd's verkocht voor een prikje.

In de bib van Deinze is dat op zaterdag 7 september van 10 tot 16 uur en op zondag 8 september van 10 tot 12 uur. In Landegem gebeurt de verkoop op zaterdag 7 september en op zondag 8 september telkens van 9 tot 12 u. Verder ook nog van dinsdag 10 september tot donderdag 12 september tijdens de openingsuren van de bibliotheek.

. En er wordt ook een leuk gadget voorzien, een milieuvriendelijke draagzak om de oogst van de boekenverkoop in weg te stoppen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio