21 september is ‘Dag van de kaarter’ in Deinze

21 september is ‘Dag van de kaarter’ in Deinze

De mannen van het bestuur van K&T Sint-Hubert. Foto: LEZ

Deinze / Nevele - Op zaterdag 21 september organiseert K&T Club Sint-Hubert voor het eerst ‘De dag van de kaarter’. Iedere kaarter is welkom in zaal Ter Wilgen in de Poelstraat in Petegem vanaf 13 u. Iedereen beslist zelf welk spel hij of zij wil spelen, zoals bijvoorbeeld bieden, manillen, wiezen, prijskaarting of bakkeren.

Voorzitter Christian Lachaert: ‘We lanceren ook op die dag het nieuwe kaartspel bakkeren, dat al een lange traditie kent in Merelbeke. Dit kaartspel hebben we al op verschillende bijeenkomsten aangeleerd in onze regio, ook bij Okra Petegem/Deinze. Het is een eenvoudig kaartspel, te vergelijken met een gezelschapsspel. Iedereen kan dus bakkeren en iedereen kan hieraan deelnemen, ook de niet-kaarters.’

Om ‘De dag van de kaarter’ meer in het daglicht te zetten, hebben ze bij de kaart- en teerlingclub het initiatief genomen om zo veel mogelijk handelaars in Deinze erbij te betrekken. Zij vroegen hen om tijdens de derde week van september hun etalage te versieren met een attribuut of variant van het kaartspel. Dit kan een gewoon kaartspel zijn, een leitje met krijt, of een ander eenvoudig kaartattribuut. De bedoeling hiervan is, om er een win-win situatie van te maken, zodat K&T Sint-Hubert de deelnemende handelaars in de kijker zetten en de lokale economie steunen.

K&T Sint-Hubert bereikt een heel divers publiek met 130 actieve leden. Daarnaast staan nog eens 43 personen op de wachtlijst om in de toekomst toe te treden. De verenging organiseert ook tal van nevenactiviteiten, zodat iedereen in hun activiteiten zijn gading kan vinden.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio