De Kaaistraat in Deinze was vrijdag verkeersvrij van 8.30 u tot 15 u en werd gebruikt voor een aantal activiteiten in het kader van deze Strapdag zoals fietsen, straattekeningen maken met stoepkrijt of spelen op straat.

Dode hoek

Centraal stond “De dode hoek!”. In de loop van de dag kregen ongeveer 180 schoolkinderen in groepjes, in samenwerking met Transport en Logistiek Vlaanderen, praktische tips in en rond een vrachtwagen op het Sint-Poppoplein. De theorie met info, een video en een werkboekje werd in de school zelf verstrekt. Ook deze keer was Willy Cools weer de bezieler van dit project.

De vele bouwprojecten in en rond het centrum van Deinze, zorgen ervoor dat er dagelijks tientallen vrachtwagens op de baan zijn en op en af rijden. Omdat deze effectief een gevaar vormen voor de zwakke weggebruikers, in het bijzonder de fietsers, zijn tips en waarschuwingen vast en zeker welkom voor de jonge weggebruikers.

En er waren nog meer randactiviteiten zoals een fietstocht, een bezoek aan “Het Verzet” in Astene of het afleggen van een fietsparcours.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio