Straatfeesten over de Krommebrug

Het Handelscomité Over de Kromme Brug organiseert in het weekend van 27, 28 en 29 september voor de zesde keer straatfeesten in de Oude Brugsepoort, Schave en in de tent op de Zwarte Baan. Niemand minder dan Baltasar Boma, alias Marijn Devalck, trapt het feest af op zaterdagavond met zijn groep Boma et les Salamis.

Op vrijdagavond gaan de straatfeesten van start met Boma et les Salamis. Marijn Devalck en zijn live band brengen ambiance in de tent met de show “Boma on the Rocks”. Laat je voltanken met sixties rock and roll, Vlaamse volksliederen, klassiekers en meezingers van deze volkse charmeur en chanteur. De deuren gaan open om 19.30 u en het optreden start om 20.30 u. Toegang is €8 in voorverkoop en €12 aan de kassa.

Op zaterdag wordt de zevende rommelmarkt georganiseerd in de Oude Brugsepoort, Schave en de volledige Zwarte Baan van 8 uur tot 17 uur. Inschrijven kan in de tent vanaf 6 uur.  Iedere inwoner kan gratis deelnemen en krijgt 5 meter. Buitenstaanders kunnen deelnemen op locaties die door het bestuur worden bepaald. Zij moeten hiervoor wel een kleine bijdrage betalen van 5 euro voor 5 m  en nog eens 1,5 euro per extra meter. Tijdens de rommelmarkt is er een optreden van de Fanfare van Aarsele. Inschrijven op voorhand is verplicht.

De bekendmaking van de winnaars van de fietszoektocht 2019 gebeurt om 16 uur in de tent op de Zwarte Baan. Er zijn doorlopend pannenkoeken te verkrijgen in de tent.

Zondagmiddag kan je vanaf 12 u gaan smullen op het 6e Steakfestijn, Maar er is al aperitiefconcert vanaf 11 uur met Filip Piens. De volwassenen genieten van biefstuk & friet voor 20 euro. Er is ook een visschotel en vegetarische schotel voorzien voor dezelfde prijs. Kinderen tot 12 jaar smullen van balletjes in tomatensaus & frietjes à volonté voor 10 euro. Kinderen tot 5 jaar eten gratis mee.

De tombola is elk jaar weer een voltreffer. Er zijn ook dit jaar weer schitterende prijzen met vooreerst een aantal helikoptervluchten en een ballonvaart. Maar er is meer. Je kan ook nog een wasmachine AEG met 5 jaar garantie winnen met een waarde van € 649 of een waardebon van € 250 voor gereedschappen. Iedereen heeft trouwens prijs in deze tombola.

Verkeer

Het deel van de Kouter tussen Oude Brugsepoort/ Kouter en Schave wordt afgesloten voor het verkeer vanaf woensdag 25 september. Bijkomend wordt ook de Zwarte Baan afgesloten van vrijdag 27 september om 20 u tot maandag 30 september om 8 u.

Vanaf woensdag is er parkeerverbod op het genoemde deel van de Kouter en op de Zwarte Baan vanaf vrijdag om 17 u en dat tot maandag om 17 u.

Voor de rommelmarkt op zaterdag, die loopt van 8 u tot 17 u, zijn afgesloten: Schave tussen Zwarte Baan en Oude Brugsepoort/Biesbulckstraat, Oude Brugsepoort tussen Kouter en Vaart Linkeroever en de Kaandelbeekstraat aan de Oude Brugsepoort. Er is parkeerverbod van 7 tot 17 u.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio