FOTO. Versele-Laga Run 2019

Na een uitverkochte en succesvolle editie in 2018 kijkt Versele-Laga, fabrikant van kwalitatieve voedings- en verzorgingsmerkproducten voor prestatie- en huisdieren uit Astene, uit naar de tweede editie van de Versele-Laga Run. Het jaarlijkse loopevent is ondertussen een vaste waarde geworden in Deinze en heeft dit jaar plaats op 6 oktober, de zondag van Petegem kermis. De Versele-Laga Run is de opvolger van de 11 km van Deinze.

Extra uitdaging

Er is dit jaar een extra uitdaging. Na de fusie tussen Deinze en Nevele telt Deinze nu 17 deelgemeentes, de keuze voor een extra parcours was dus snel gemaakt. De deelnemers krijgen nu de keuze uit een parcours van 7 km, 11 km of 17 km. Het parcours van de Versele-Laga Run gaat langs rustige wegen door Deinze, over de Versele-brug en door de fabriek van Versele-Laga in Astene.

Het parcours is vernieuwd. Alle deelnemers lopen door een nog nooit eerder opengesteld stuk fabriek aan de Kapellestraat. De 11 en 17 km lopen door het stadsbos en het Kaandelpark. De 17 km maakt een extra lus langs de Maaigemdijk.

Back On Track-fonds

Een deel van de opbrengsten van het event gaat ook dit jaar naar het Back On Track-fonds van Thomas Van der Plaetsen, peter van de Versele-Laga Run.  Dit jaar zijn 25 ex-kankerpatiënten gestart met de Back On Track run challenge. Zij zullen 7 km lopen, een eerste mijlpaal in hun trainingsschema dat ze volgen om tegen het einde van het jaar 10 km te lopen.

Programma

Het startschot van de Run wordt gegeven aan de feesttent van Petegem Kermis in de Kastanjelaan in Petegem. De lopers van de 11 en de 17 km starten om 10 u, de lopers van de 7 km om 10.15 u.

Op het einde van de Run kan iedere deelnemer nog even napraten met een hapje en een drankje. Er is randanimatie bij de start en na de aankomst.

Praktisch

De deelnemers van de 7 km betalen € 15, de lopers van de 11 en de 17 km € 20. Het parcours van de 11 en de 17 km loopt door het stadsbos. Daarvoor gaat € 1 naar het Agentschap voor Natuur en Bos.

Inbegrepen in de prijs zijn de tijdsregistratie, een goodiebag, bijstand van het Rode Kruis, de bevoorrading, gratis vestiaire, douches en kleedkamers en de animatie.

De teller van de inschrijvingen staat op vandaag al op 763. De inschrijvingen worden afgesloten op vrijdagavond 4 oktober om middernacht. Inschrijven kan je hier.

Voor meer info www.versele-laga-sport.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio