FOTO. Deinze is met Roger Vermeulen een eeuweling rijker in coronatijd

Woensdagnamiddag werd in het woon- en zorgcentrum Sint-Vincentius in Ten Bosse feest gevierd naar aanleiding van de honderdste verjaardag van Roger Vermeulen. Blijkbaar deed niemand in de familie het hem voor. Hoe dan ook was het een bijzondere gebeurtenis die de jubilaris mocht vieren op het versierd buitenterras van het WZC in aanwezigheid van een aantal bewoners, verpleegkundigen en zorgverleners. Van op corona-veilige afstand genoten familieleden en vrijwilligers van het wzc mee van dit gebeuren. Zelfs enkele muzikanten van het muziekkorps van de Deinse brandweer brachten een muzikale hulde aan de 100-jarige. De verpleegkundigen creëerden van hun kant een mooi spandoek. Daarop stond te lezen: ‘Roger werkte hard zijn ganse leven. Landbouwer, arbeider, metser om het even! Zijn krijgsgevangenschap tekende zijn jaren, maar we hopen hem nog lang ion ons midden te bewaren.’

Voor de familie Vermeulen was het woensdag een bijzondere dag. Niet alleen omdat Nonkel Roger of Opa Pijp, zoals de kranige eeuweling wel eens wordt genoemd, zijn eeuwfeest vierde maar ook omdat zoon Patrick zelf jarig was. Samen met zijn vader vierde Patrick zijn 56ste verjaardag, zij het vanop afstand. Roger zelf genoot met volle teugen van al die sfeer. Zelf stamt hij uit een gezin van acht kinderen en woonde altijd op de boerderij achter Vosselare Put in Bachte-Maria-Leerne. Samen met zijn echtgenote Godelieve kreeg hij er twee kinderen en telt nu ook al drie kleinkinderen. Bijzonder is dat Roger, die de broer is van burgemeester Jan Vermeulen zijn grootvader, eerst de Meidagen overleefde in Meigem en tijdens de Tweede Wereldoorlog als krijgsgevangene werd meegenomen door de Duitsers, nu ook de coronacrisis met een sterke gezondheid aan het overwinnen is. Zo wordt er reeds gewag gemaakt dat Roger net zoals vorig jaar bij zeer goed weer wel eens een plons in het zwemwater van Vosselare-Put zal maken.

Rusthuisdirecteur Ludo Timmermans was bijzonder blij met het feestje en keek geamuseerd toe hoe de zorgverplegers een mooi spandoek hadden gecreëerd. Met taart en in stijl werd de viering afgesloten. Burgemeester Vermeulen zelf overhandigde een foto en gelukwensen van het koningspaar en zorgde met zijn rijdende discofiets voor een passend muziekje.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio