“Voor leerlingen zesde studiejaar is deze heropstart zeer belangrijk”

FOTO. Blij weerzien met juffen en klasgenootjes in De Kleurenplaneet

Niets anders dan blije gezichtjes en enthousiaste leerkrachten bij de heropstart van de lessen in de GO! Basisschool De Kleurenplaneet in de Peter Benoitlaan, rechtover het ziekenhuis. Directrice Hilde D’Haeseleer en haar leerkrachten zorgden op de eerste dag na de lange ‘gedwongen’ vakantie voor een perfecte opvang, waarbij alle veiligheidsvoorschriften in acht werden genomen

GO! Basisschool start op veilige manier met vijf klassen

“Er is inderdaad een intense voorbereidingsperiode aan de heropstart voorafgegaan”, zegt directrice Hilde D’Haeseleer. “Wij hebben ook lang moeten wachten vooraleer we al de nodige materialen ter beschikking hadden om de veiligheid te garanderen. Er was inderdaad een overbevraging. Voor het overige zijn zowel de ouders als de leerkrachten blij dat er weer kan les gegeven worden. We hebben zowel het eerste als het tweede leerjaar ontdubbeld en van een klas nu twee klassen gemaakt. Zij krijgen les van hun eigen juf en van de juf zedenleer en de juf van de derde kleuterklas die in feite de eerstejaars vorig jaar nog bij haar had. Voor het zesde leerjaar staat juf Tessa voor haar eigen klas. Er zitten dus slechts ongeveer 10 leerlingen in iedere klas. Gelukkig is de opvang niet zo talrijk bezet, omdat de kindjes thuis nog worden opgevangen want anders zou die goede regeling niet mogelijk zijn. De andere jaren van de lagere school krijgen pre-teaching door hun eigen leerkracht. Ook dat is hard werken. We vangen de kinderen verder op in onze grote refter waar ze met 2 aan een tafel van 6 kunnen plaats nemen. Vooraleer ze de school binnenkomen worden hun handjes ontsmet met gel. En ook voor het toiletbezoek zijn maatregelen genomen. Tevens komen ze op afzonderlijke uren binnen. De eerstejaars om 8.30 uur, het tweede leerjaar om 9 uur en het zesde om 9.30 uur. De lessen eindigen dan eveneens met een half uurtje verschil. Voor het overige denken we al vooruit naar volgend schooljaar. De inschrijvingen zullen digitaal gebeuren. Wel gaan we financieel alles op een rijtje moeten zetten want een aantal bronnen van inkomsten zoals de barbecue en het schoolfeest zijn weggevallen. Met die opbrengst konden we altijd iets speciaals doen.”

Een van de leerkrachten die gisteren ondanks haar zwangerschap met veel enthousiasme naar de school kwam, was Tessa De Lepeleire van het zesde leerjaar. “Ik ben blij voor de leerlingen van het zesde jaar dat ze nog naar school kunnen. Het is het jaar waar ze in feite afscheid nemen van elkaar. Het is niet onbelangrijk dat ze die overstap gezamenlijk meemaken. Ik kreeg tijdens de voorbije weken trouwens veel mails van ouders én kinderen. Daarom hield ik zelfs een paar zoom-meetings. Niemand van de kinderen heeft afgezegd. Een bewijs welke waarde gehecht wordt aan dit overgangsjaar. Zelf heb ik ondanks mijn zwangerschap geen schrik om voor de klas te staan. Ik gebruik mijn mondmasker en hou afstand.”

Ook de kinderen waren dolblij. Een van hen, Amber uit het tweede leerjaar, zei superblij te zijn dat ze haar vriendinnetje en klasgenootjes terug zou zien. “Zolang thuis zitten is ook maar niets. Ook mijn broertje Manu is tevreden. Hij komt hier naar de opvang, want zowel papa als mama zijn aan het werk. Het zal leuk worden.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio