Volgende week uitgebreidere dienstverlening bij stad Deinze en OCMW

Verschillende diensten van de stad Deinze en het OCMW bieden vanaf maandag 18 mei een uitgebreidere dienstverlening aan of starten opnieuw op. De dienstverlening beperkt zich niet meer tot dringende zaken. Ook minder dringende bezoeken zijn opnieuw mogelijk, maar wel uitsluitend op afspraak.

“Sinds half maart kunnen de burgers alleen voor dringende zaken terecht in Leiespiegel, het gemeentehuis  Nevele en de technische uitvoeringsdienst. Door de geleidelijke afbouw van de coronamaatregelen hernemen deze diensten vanaf maandag 18 mei hun normale werking en bieden ze opnieuw niet-dringende dienstverlening aan. Ook de administratieve diensten in jeugdcentrum Brieljant en Brielpunt starten terug op”, vertelt Filip Vervaeke, schepen van personeel.

De veiligheid van het personeel en de bezoekers primeert. “Om te vermijden dat te veel bezoekers tegelijk aanwezig zijn wordt er alleen op afspraak gewerkt. Bovendien doet de stad er alles aan om de veiligheid van de burgers en de werknemers te garanderen”, stelt burgemeester Jan Vermeulen. “We nemen maatregelen om de sociale afstandsregels te kunnen handhaven, voorzien ontsmettingszuilen en plaatsen plexiglas aan de balies. Aan de bezoekers vragen we om een mondmasker te dragen. Wie er zelf geen heeft, kan er één krijgen aan de balie.”

“We bevelen ook sterk het e-loket aan, via www.deinze.be/eloket, waarop burgers heel wat producten kunnen vinden die ze digitaal kunnen aanvragen in plaats van zich te verplaatsen,” besluit Filip Vervaeke.

De inwoners kunnen een afspraak maken via het algemeen e-mailadres van de betrokken diensten, die je vindt op www.deinze.be/diensten, of via het algemeen onthaalnummer tel. 09 381 95 00.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio