Deinze hijst regenboogvlag op Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie

Op 17 mei 2020 zal het exact 30 jaar geleden zijn dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten schrapte. Sindsdien heeft de holebi-en transgender- en interseksegemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie, Transfobie en Interseksefobie (IDAHOT). De stad Deinze toont zich ook dit jaar solidair door de regenboogvlag, het symbool waarmee de holebi- en transgender- en intersekse beweging actie voert, te laten wapperen aan dienstencentrum Leiespiegel en aan het gemeentehuis in Nevele. Finalist Mr Gay Belgium Milan Colpaert kwam voor de gelegenheid, samen met burgemeester Jan Vermeulen en schepen Conny De Spiegelaere, het gaybrapad aan Leietheater inwijden.

17 SDG’s en IDAHOT

In het meerjarenplan 2020-2025 van de stad en het OCMW vormen de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (Sustainable Development Goals of SDG’s) de rode draad doorheen het lokaal beleid. Het doel van de SDG’s is armoede en ongelijkheid uit te roeien, economische vooruitgang te boeken en tegelijk duurzaam om te gaan met onze planeet. Het kernprincipe van de SDG’s is dat niemand mag uitgesloten worden of achterblijven. “Omdat dit voor veel holebi-, trans- en interseksepersonen nog steeds geen evidentie is, vinden we het belangrijk dat we elk jaar op 17 mei de regenboogvlag uithangen,” verklaart Conny De Spiegelaere, schepen bevoegd voor welzijn. “Hiermee betuigen we onze steun aan de LBGTI-beweging.“

Milan Colpaert is kandidaat Mr Gay Belgium

Wist je dat er sinds 2013 ook een Mister Gay Belgium verkiezing bestaat? Deinzenaar Milan Colpaert is één van de deelnemers en ondertussen ook één van de finalisten die verder strijden voor de titel ‘Mr Gay Belgium’. Milan Colpaert wil zich met zijn deelname inzetten voor diversiteit op de werkvloer. “Want gelijke kansen voor iedereen, dat werkt” aldus Milan Colpaert. De grote finale is verschoven naar 15 augustus 2020. Je kan stemmen voor Milan via www.mrgaybelgium.be/finalisten-2020 .

Regenboogzebrapad of gaybrapad

Naast de regenboogvlag aan DC Leiespiegel en het gemeentehuis in Nevele is er ook een heus regenboogzebrapad of gaybrapad in de Brielstraat ter hoogte van Leietheater. Dat is een zebrapad in de kleuren van de regenboogvlag. “We brengen zo IDAHOT en onze oproep voor verdraagzaamheid, diversiteit en acceptatie van lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender mensen (lhbt'ers) extra onder de aandacht,” vertelt Conny De Spiegelaere.

Çavaria

Çavaria is de Vlaamse belangenverdediger van LGBTI+-mensen en koepel van LGBTI+-organisaties (www.cavaria.be). Tijdens deze coronatijden doet zij haar best de werking zo normaal mogelijk te laten verlopen. Het algemeen telefoonnummer is echter voorlopig niet bereikbaar. Maar bij info@cavaria.be  kunnen jullie terecht met vragen.

Lumi, de opvang- en infolijn voor iedereen met vragen over seksuele voorkeur en gender helpt je met enkele tips en tricks de coronacrisis door te komen (www.lumi.be).

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio