De gemeente vraagt wel alleen naar de markt te komen

De zondagmarkt in Zulte is terug

Boodschappen doen op de zondagmarkt op het Gaston Martensplein in Zulte is opnieuw mogelijk vanaf aanstaande zondag 24 mei. De veiligheidsraad van afgelopen woensdag gaf groen licht voor het organiseren van beperkte markten vanaf maandag 18 mei. Ook de zondagsmarkt in Zulte gaat vanaf 24 mei opnieuw van start. Om de veiligheid van de marktbezoekers te waarborgen, neemt het gemeentebestuur verschillende maatregelen. De gemeente vraagt o.a. dat je alleen naar de markt komt. De markt heropent immers alleen voor het functionele principe van boodschappen te doen. Van de markt als sociale ontmoetingsplaats is er op dit ogenblik nog geen sprake.

Burgemeester Simon Lagrange: “We zijn blij dat de markt terug kan opstarten. Zowel voor de marktkramers die het momenteel zwaar te verduren hebben als onze inwoners, is dit een goede zaak. We kunnen terug verse producten aanschaffen in open lucht.” 

Praktisch

De gemeente zet volop in op de veiligheid van zowel bezoekers als marktkramers. De marktkramen zullen in een bredere opstelling en met de opening naar de buitenkant worden opgesteld. Alle opleggers en nodige materialen van de marktkramers zullen in het midden van het plein staan. Hierdoor zal er geen parkeergelegenheid zijn op het plein. Marktkramers en hun personeel worden verplicht een mondmasker te dragen. Bezoekers wordt eenrichtingsverkeer opgelegd met een afzonderlijke in- en uitgang aan beide zijden van de markt. Wachtrijen worden gescheiden van een looprij, nadars creëren de nodige afstanden en handgel wordt voorzien. Daarnaast moet een jetonsysteem vermijden dat er teveel bezoekers tegelijk op de markt worden toegelaten, deze jetons zullen de nodige ontsmetting krijgen. In samenwerking met SV Zulte Waregem worden ook stewards voorzien om toezicht te houden. De nieuwe opstelling zal geëvalueerd worden. Dit alles gebeurt om het marktbezoek op een veilige en vlotte manier te laten verlopen.

Ten slotte roept het gemeentebestuur op ook bij een bezoek aan de markt een mondmasker te dragen. Hierrond zal extra gesensibiliseerd worden.

De markt aan de kerk van Zulte is toegankelijk van 7.30 u tot 12.30 u.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio