Bibliotheek van Zulte maandag weer open

Bibliotheek van Zulte maandag weer open

Foto: LEZ

Zulte - De bibliotheek van Zulte heropent op maandag 25 mei, maar dan op afspraak en met inachtneming van de veiligheidsregels. Na de heropstart van de markt, gaat ook de bibliotheek op maandag 25 mei opnieuw open. De bibliotheek opent voor de basisdienstverlening van het ontlenen en inleveren van materialen. “Om alles op een veilige manier te laten verlopen, werd ook hier gekozen voor een afsprakensysteem,” zegt schepen van cultuur Michaël Vandemeulebroecke. “Daarnaast nemen we ook de nodige veiligheidsmaatregelen.”

Een afspraak maak je heel eenvoudig via www.zulte.be/afspraak, of telefonisch op het nummer 09 243 14 87. Dit afsprakensysteem laat toe het aantal bezoekers dat tegelijkertijd aanwezig is te monitoren. Zo kan je per gezin maar één tijdslot reserveren en dit voor ofwel één volwassene ofwel één kind, vergezeld van één volwassene. Bij een bezoek aan de bib kom je voortaan binnen langs de tuin en verlaat je de bib langs de voordeur.

Het zal niet mogelijk zijn de bibliotheekcatalogus in de bibliotheek te raadplegen. De bib raadt aan dat te doen op je smartphone of thuis alvast je verlanglijst samen te stellen via zulte.bibliotheek.be. Ook tijdschriften en kranten kunnen voorlopig niet ter plaatse gelezen worden.

Materialen voor inlevering dienen in de bovenste ‘inlever’-brievenbus gedeponeerd te worden. Deze materialen worden drie dagen in quarantaine gehouden, alvorens ze opnieuw uitgeleend kunnen worden. Ook de service waarbij boeken aan huis worden gebracht, blijft behouden.

Daarnaast vraagt het gemeentebestuur ook in de bibliotheek een mondmasker te dragen en er is handgel ter beschikking om de handen te ontsmetten.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio