Zulte bereidt heropening horeca voor met bevraging

Zulte bereidt heropening horeca voor met bevraging

Foto: Eddy Lefevre

Zulte - De gemeente Zulte doet een proactieve bevraging bij de horecazaken naar de mogelijkheden om tijdelijk extra openbaar domein in gebruik te nemen bij de heropstart.

De impact van de coronamaatregelen op de horeca is zwaar. Hoewel het nog onduidelijk is wanneer horecazaken opnieuw hun deuren mogen openen, wil het gemeentebestuur van Zulte voorbereid zijn. Het is duidelijk dat een horecabezoek voortaan anders zal verlopen dan vroeger en dat dit met voldoende afstand zal zijn tussen de verschillende bubbels. Voldoende ruimte zal dan ook nodig zijn.

Burgemeester Simon Lagrange: “We willen anticiperen op een heropening van de horeca en hen hierin extra ondersteunen. Een eventuele tijdelijke, uitbreiding van de terrassen zou meer mogelijkheden creëren om de nodige afstand te bewaren.” Deze proactieve bevraging peilt dan ook naar deze mogelijkheden. Iedere horecazaak ontvangt hierover een e-mail of brief. Voor elk voorstel zal bekeken worden wat er mogelijk is in functie van de praktische inpasbaarheid en de verkeersveiligheid.

Geen terrasbelasting

Dit initiatief is een extra steunmaatregel voor de getroffen horecasector. Daarnaast werd reeds beslist voor 2020 geen terrasbelasting te innen en zal de sector een belangrijke rol spelen bij de invulling van het coronasteunfonds. Voor dit steunfonds werd intussen een taskforce opgericht. Bovendien krijgen alle horecazaken de kans zich gratis te registreren op het toeristisch platform van de gemeente.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio