Tentoonstelling “It’s all about Architecture” in galerie Lieve Lambrecht in Merendree

Vanaf donderdag 21 mei en dat tot zondag 21 juni 2020 loopt de tentoonstelling “It’s all about Architecture” in de galerie Lieve Lambrecht in Merendree. Er kunnen schilderijen van Huang Yao Tang, Joanna Kraszewska en Patrick Spoelstra bewonderd worden en beeldhouwwerken van Harry De Leeuw.

Architectuur door de ogen van een kunstenaar

Dat beeldende kunst en architectuur nauw samengaan werd reeds bewezen in het begin van de vorige eeuw toen kunstenaars als Henry Van de Velde en Theo van Doesburg, samen met Piet Mondriaan stichter van De Stijl, zich ontpopten als interieurontwerper en architect. Een volgende stap was het Bauhaus dat via de architect Walter Gropius vorm kreeg en waar beeldende kunstenaars, ambachtslieden en architecten een gezamenlijke opleiding kregen. Het is daar dat het modernisme ontstond.

Vandaag is het voor architecten vaak een hele uitdaging om een esthetisch en functioneel ontwerp te laten voldoen aan de hedendaagse strenge technische bouwvoorschriften. Beeldende kunstenaars daarentegen hebben meer vrijheid. Zij kunnen zich laten inspireren door bestaande gebouwen, imaginaire constructies of soms eigen ontwerpen, en deze vertalen in hun eigen plastische vormentaal. In deze tentoonstelling komen drie schilders en één beeldhouwer aan bod. Het is aan de kijker om te ontdekken welke plaats architectuur inneemt in het werk van elk van deze kunstenaars

15e editie Tuin&Beeld

Ook dit jaar kunnen jullie opnieuw terecht in de beeldentuin om werk te ontdekken van invloedrijke Belgische en internationale beeldhouwers. Een honderdtal beelden zullen jullie opwachten vanaf donderdag 21 mei en dat tot 1 november 2020.

Covid-19 maatregelen

Met inachtname van de  regel van 10 m² per bezoeker kunnen een twintigtal mensen zonder probleem simultaan de galerie bezoeken. Men vraagt de bezoekers in de galerie en in de beeldentuin spontaan anderhalve meter afstand te houden. De beeldentuin is 12500 m² groot waardoor afstand houden daar perfect mogelijk is. In de beeldentuin is een circuit uitgestippeld, zodat de bezoekers elkaar niet moeten kruisen. Op verschillende plaatsen kunnen bezoekers hun handen ontsmetten.

De lounge bar en het terras van de vzw BizzArt zijn wegens de Covid-19 richtlijnen tijdelijk gesloten tot de horeca opnieuw open mag.

Praktisch

Wanneer: van donderdag 21 mei tot en met zondag 21 juni 2020, op vrijdag, zaterdag en zondag van 14 u tot 19 u.

Waar: Oostergemstraat 18, 9850 Merendree, tel. 0476 / 67 30 61.

Meer info op www.lievelambrecht.be of via info@lievelambrecht.be

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio