Samen studeren in coronatijd in Fiertelhof

Samen studeren in coronatijd in Fiertelhof

Foto: www.zulte.be

Zulte - Vanaf dinsdag 2 juni kunnen de studenten in het Fiertelhof aan de Staatsbaan in Zulte terecht om er samen te studeren. Het Fiertelhof wordt zodanig ingericht dat studenten er op een veilige manier terecht kunnen om er hun examens in optimale omstandigheden voor te bereiden.

Studeren in het Fiertelhof kan vanaf dinsdag 2 juni tot en met vrijdag 26 juni. De studiezaal is op deze dagen beschikbaar vanaf 9 tot 20 uur, ook tijdens de weekends. De studieruimte biedt plaats aan 23 studenten die er op een veilige afstand van elkaar kunnen studeren. Studenten moeten verplicht reserveren. Reserveren kan per dagdeel, voormiddag, namiddag of vooravond, via www.zulte.be/afspraak.

Maatregelen

Om het studeren in het Fiertelhof op een veilige manier te organiseren, legt het gemeentebestuur wel een aantal strikte maatregelen op. “We vragen aan de studenten om een mondmasker te dragen wanneer ze door de zaal lopen. Zowel bij het binnenkomen, pauzeren, een toiletbezoek als bij het verlaten van de zaal,” zegt schepen van jeugd Michaël Vandemeulebroecke. Het mondmasker mag pas afgezet worden als de student aan tafel zit.

Ook handhygiëne is heel belangrijk. De studenten worden gevraagd heel regelmatig hun handen te wassen. Natuurlijk moeten de studenten ook steeds de social distancing respecteren. Schepen Vandemeulebroecke: “We vragen de studenten daarom bijvoorbeeld om hun pauze buiten door te brengen en dit bij voorkeur slechts met een beperkt aantal studenten tegelijk.”

De maatregelen werden samengevat in een huishoudelijk reglement, zodat het voor iedereen duidelijk is wat er verwacht wordt. De gemeente rekent hierbij op de verantwoordelijkheidszin van de studenten.

Verdere informatie en het huishoudelijk reglement vind je op www.zulte.be/samen-studeren.

 

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio