Basketcoryfee Ann Wauters in Wontergem

FOTO. Alice en Ann vinden het spijtig dat Special Olympics zijn uitgesteld

Aan camera- en reportageploegen van diverse radio- en tv-stations donderdagnamiddag geen gebrek aan de woning van Special Olympics Belgium-atlete Alice Devooght (14) in de Houtbulckstraat in Wontergem (Deinze). Aanleiding was de komst van top-basketbalspeelster Ann Wauters die met Alice een challenge aanging in wielrennen en jumping jacks (atletiek). Deze Virtual Games 2020 zijn een alternatief voor de nationale spelen die door de coronacrisis zijn uitgesteld. Alice, die leeft met het syndroom van Down, schittert in het internationale campagnefilmpje van de Special Olympics. Ze vertolkt daarin de hoofdrol van Ella een jonge basketspeelster die er alles voor doet om haar droom na te jagen.

“Geen Special Olympics dit jaar maar het coronavirus krijgt de olympische gedachte niet klein. Het is spijtig maar verstaanbaar. Daarom ben ik blij hier vandaag deze sportchallenge met een SOB-atlete te kunnen aangaan”, zegt Ann Wauters die samen met haar dochtertje naar het zonovergoten dorp van oud-Tourwinnaar Lucien Buysse kwam afgezakt. Alice die het gezicht is van de All Dreams Are Equal-campagne zei dezelfde mening te zijn toegedaan.

Dat ze goed getraind is bewees het meisje, dat aangesloten bij de G-ploeg van Atletiekclub Deinze, al in de fietstocht die ze maakte samen met Ann Wauters en haar dochtertje. Een tochtje dat in een indrukwekkend tempo werd afgereden, zodat zowel Ann als Alice daarna even verpozing zochten in de schaduw van de bomen in de tuin waar de SOB-atlete samen met vader Didier en moeder Marita woont.

“Niet onbelangrijk is dat met deze actie via het beoefenen van sport het zelfvertrouwen, de gezondheid en de mogelijkheden van de atleten met een beperking in het dagelijkse leven wil verbeteren,” besluit Ruth Vervaet van Wave Makers. “All dreams are equal of alle dromen zijn evenwaardig. Hier in Wontergem heb ik het gevoel dat samen met Alice te mogen meemaken”, besloot de uiterst sympathieke Ann. “Net zoals Alice droomde ik ervan dit jaar de Olympische vlam te zien branden. Ik hoop dat Alice met dezelfde moed tegen volgend jaar en de nieuwe uitdaging aankijkt.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio