Nieuw ‘Chimera’ Album

De muzikale comeback van Deinzenaar Paul Numi

Deinze / Nevele - Paul Numi is een indie artiest, geïnspireerd door de sounds van de 80’s. Maar jullie kennen hem misschien beter als Peter Corijn. Net als David Bowie met zijn Ziggy Stardust of Aladdin Sane creëerde hij een rock alter ego. Peter is geboren en getogen in Deinze, meer specifiek in “Grammene City”. Die deelgemeente was in 1999 even het belangrijkste dorp van het land. Er staat namelijk één fabriek: die van Vetsmelter Verkest. De dioxinecrisis en de daaropvolgende regeringscrisis begon dus in Grammene. Paul Numi zet nu Grammene weer een beetje op de kaart met het album ‘Chimera’.

Peter, of moet ik hem nu Paul Numi noemen, speelde bij veel Deinse bands als bassist. Zijn eerste Fender Precision Bass werd na vele vakantiejobs bij Leroy in de Guido Gezellelaan aangeschaft. De belangrijkste band in Deinze en omgeving uit die periode was zonder twijfel “Angry Voices”. Die schopten het voorwaar tot voorprogramma van U2! Ze traden ook op met Echo & The Bunnymen en een keur van de toenmalige Belpop: TC Matic, De Kreuners, The Scabs en The Definitivos. Daarbij werden ze gesteund door die andere Deinzenaar, Kris Verleyen, die met de concerten in de Brielpoort Deinze op de kaart zette.

Na de universitaire studies nam het leven een andere wending en ging Peter Corijn als business executive de internationale toer op. Hij was actief in topposities bij Procter&Gamble en Imperial Brands en woonde in London, Bristol, Casablanca, Genève, Jeddah en Warschau. Toch bleef muziek een constante want op zakenreis ging de gitaar steevast mee. ‘s Avonds speelde hij dan overal concerten: van New York tot Boston, Tel Aviv en Moscou. Nu hij terug in Vlaanderen is ,neemt de muziek weer een centrale plaats in.

‘Chimera’

“Chimera” is het comeback album onder de naam Paul Numi en met “The Sparkle” als eerste single. In de jaren ‘80, kreeg deze muziek het “new wave” label. Het album werd geproduced door Ronald Vanhuffel (o.a. Bløf) en opgenomen in de legendarische ICP studios in Brussel. De band is samengesteld uit België’s top studiomuzikanten als daar zijn: Eric Melaerts (‘de Clapton van België’), met de ritmesectie van Clouseau, dat zijn Vincent Pierins, assistant coach van Koen Wauters in “The Voice van Vlaanderen” en Herre Cambré die in de band van The Voice drumt. Leuk detail: een andere Deinzenaar, Henk De Mulder, nam de piano voor zijn rekening.

Paul Numi’s “Chimera” kan beluisterd worden op alle streamingsites: Spotify, iTunes, AppleMusic, YouTube, Deezer en Amazon. Het album wordt uitstekend onthaald: na vier weken werden de songs al bijna 5000 keer gestreamd in 30 landen.

De legendarische DJ Gust De Coster vond het een mooi album. Paul Numi was te gast in de studio's van Radio Tequila (106.2FM, regio Aalter: 107.8FM) en nam de plaat meteen op in de playlists.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio