'Alles wat je nog niet wist over the water of life! '

Geen Schotse Dagen maar wel ‘Het Whisky Boek’

Geen Schotse Dagen maar wel ‘Het Whisky Boek’

Fernand Dacquin Foto: vzw Schotse Dagen

Deinze / Nevele - Ook dit jaar gaan De Schotse Dagen in Ooidonk niet door, maar de coronatijd inspireerde bestuurslid en whiskykenner Fernand Dacquin tot het schrijven van ‘Het Whisky Boek’. Dat moet de aanzet worden tot het organiseren van kleinere Schotse activiteiten op locatie

Schotse Dagen on the Road

“Nadat vorig jaar de Schotse Dagen niet konden doorgaan wegens externe omstandigheden, moeten we ook dit jaar helaas passen omwille van de corona-situatie. Volgend jaar is er het groot schutterstreffen EST in Deinze wat het vervolg op de Schotse Dagen helemaal op de helling zet,” zegt Peter De Maertelaere, voorzitter van vzw Schotse Dagen. “Maar we denken na over ‘Schotse Dagen on the Road’, kleinere Schotse activiteiten op locatie.”

Blijf in uw kot was een geschenk

“Iedereen moest de voorbije maanden in zijn kot blijven. Dat gold ook voor ons bestuurslid  en man van het eerste uur Fernand – echte Schotlandliefhebber en kenner als geen ander van het levenswater 'whisky' – maar hij gebruikte die tijd gretig om volop te schrijven aan een boek over whisky, dit keer niet het zoveelste whiskyboek in de rij. Ik had de eer het boek al eens te  kunnen doornemen. Vrijdag komt het officieel op de markt. Een echte aanrader. Je wordt zo meegezogen in de 111 verhalen die Fernand erin neerpende,” aldus Peter.

Een uniek whiskyboek

“Dit boek is anders,“ vertelt de auteur. “Dit boek gaat over mensen, dingen, wetten, voorvallen, gebeurtenissen... waar op een of andere manier whisky aan te pas komt. Dus geen geschiedenis van de whisky, geen overzicht van de distilleerderijen, geen 'smaaknoties'... zoals in een klassiek whiskyboek. Over de minder bekende kant van de whiskywereld dus” verklaart de auteur.

111 untold stories 

Waarom precies koos Fernand voor 111 verhalen? Schrijft men whisky nu met of zonder e ? Mag men ijs bij whisky doen? Whisky een mannenwereld ? Wat dacht je van dieetwhisky?  En wat betekent het zevendruppelprincipe? Dit en nog tientallen verhalen en anekdotes, al dan niet wetenschappelijk onderbouwd, vind je terug in “Het Whisky Boek”.

“Whisky is een verhaal of beter zijn vele verrassende verhalen en anekdotes. Dat maakt precies het boek zo uniek. In jouw kast staan misschien al enkele boeken over whisky maar dit vormt ongetwijfeld de perfecte aanvulling. Je vindt hierin aspecten over whisky die je nergens anders zult terugvinden,” besluit Peter.

Het Whisky Boek

Geschreven door Fernand Dacquin en uitgegeven bij uitgeverij Lannoo. Het boek telt 384 blz. en kost €19,99. Het is uitgebracht in een handig formaat (190 x 140) en verkrijgbaar in de betere boekhandel. Verschijningsdatum 5 juni 2020.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio