Alle kermisactiviteiten en wielerwedstrijden afgelast in 2020

Alle kermisactiviteiten en wielerwedstrijden afgelast in 2020

Geen Willy Sommers dit jaar. Foto: Catherine Lamont

Deinze / Nevele - In 2020 vinden in Deinze geen kermissen meer plaats. Het gaat vooral om de activiteiten die door de vele feest- en sportcomités die Deinze rijk is, worden georganiseerd om de kermissen aantrekkelijker te maken. Als de Veiligheidsraad het sein op groen zet dan bestaat de kans dat de foorkramers zelf nog hun attracties kunnen opslaan tijdens de Deinse Feesten en andere kermissen. Hetzelfde geldt voor de braderijen en voor de geplande wielerwedstrijden tijdens de kermisweken.

“Dat de kermissen zouden afgelast worden hing al een tijdje in de lucht. Na een digitaal overleg tussen alle verantwoordelijken en voorzitters van diverse feest- en sportcomités was het voor iedereen koffiedik kijken onder welke omstandigheden massamanifestaties zoals onder andere de Versele-Laga-run dit jaar nog zouden kunnen plaatsvinden”, zegt bevoegd schepen Bruno Dhaenens (Open Deinze).

“Feesten moet altijd verantwoord blijven. Voor de comités primeren de kwaliteit van de organisatie en de veiligheid van de deelnemers. Nu de meeste kermissen voor de deur staan kunnen we beide zaken niet meer garanderen. Het schepencollege heeft nu wel beslist met de bevoegde diensten werk te maken van een draaiboek voor de kermissen na de coronatijd. De beslissing is ook een gebaar van solidariteit naar de andere comités toe die in volle coronacrisis hun programma moesten afgelasten of de comités zoals Feest op het Plein in Bachte die reeds eerder besloot geen risico te nemen en hun kermis in het najaar reeds verschoven naar 2021. De comités zullen van de extra vrije tijd nu gebruik maken om van het programma van volgend jaar een extra feestelijke editie te maken. De stad gaat hen daarbij steunen," besluit de schepen.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio